Spor Aslan gibi savaştı

Aslan gibi savaştı

Paylaş
Aslan gibi savaştı

Galatasaray yıllarca unutulmayacak maçta Kasımpaşa’yı 4-3 mağlup ederek şampiyonluğa inancını gösterdi. Mertens gol yağmurunu 27’de başlattı, Icardi biri kendi kalesine 3 gol attı, bir penaltı kaçırdı. 90’da skor 3-3 devam ederken Vinicius son sözü söyledi: 3-4.

Galatasaray yıllarca unutulmayacak maçta Kasımpaşa’yı 4-3 mağlup etti. 16’da Gökhan’ın şutu yan direkten sahaya döndü. 26’da Yasin’in şutu da aut oldu. 27’de Muslera’nın uzun pasında topla buluşan Barış Alper,’in geri çekip verdiği pasta Mertens ceza sahası dışı sağ tarafında topla buluştu. Mertens, sağ ayağıyla uzak köşeye nefis vurdu: 0-1. Paşa 34’te eşitliği sağladı. Aytaç’ın kullandığı kornerde Porozo’nun altıpas çizgisi üzerinde yaptığı kafa vuruşu sonrası Mauro Icardi’ye çarpan top kaleye yöneldi. Torreira’nın müdahalesi yeterli olmadı: 1-1.

Haberin Devamı

İKİNCİ YARI NEFES KESTİ

48’de Mertens’in kullandığı serbest vuruşta ön direkte Mauro Icardi’nin kafa vuruşunda top uzak köşeden ağlara gitti: 1-2. 57’de Nuno Da Costa’nın pasında ceza sahası dışı sağ tarafına kadar topla ilerleyen Aytaç Kara, bu noktadan yaptığı sert vuruşta topu ağlara gönderdi: 2-2. 77’de Ben Ouanes soldan içeri girdi ortayı yaptı. Arka direkte Da Costa boş kaleye attı: 3-2. Galatasaray 79’da penaltı kazandı, Zaha’yı düşüren Winck kırmızı kart gördü. 81’de Icardi penaltıyı kaleci Gianniotis’e teslim etti. 83’te Ziyech’in yaptığı ortada kaleci Gianniotis hata yaptı, topa dokunamadı, Icardi kafayla skoru 3-3’e getirdi.Ve son sözü 90’da savunmanın uzaklaştıramadığı topu filelere yollayan Vinicius söyledi: 3-4.

Haberin Devamı

RİZE MAÇI 11’İ SAHADA

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk son oynadıkları Çaykur Rizespor maçının 11’ine göre Kasımpaşa müsabakasında değişiklik yapmadı. Oynaması beklenen Abdülkerim, kadroda olmasına rağmen riske edilmedi. Sanchez, Aurier sakatlıkları, Oliveira da teknik heyet kararıyla kadroda yoktu.

KORKUYORDUM FİNALDE KAZANDIK

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Bu tür maçlar, şampiyonluk maçları. Mutluyuz, Galatasaray taraftarına hayırlı olsun. Buraya kadar gelip, bizi desteklediler. Bundan sonra bu oyunun üzerine çıkmak istiyoruz. Milli araya galibiyetle gitmek güzel oldu” dedi. Tecrübeli teknik adam şunları söyledi: “Kasımpaşa’yı tebrik ediyorum. Maç öncesi korkuyordum. İyi işler yaptılar. Ama finalde kazandık. Son bölümde 3 tane daha gol atabilirdik, dönüşünde de gol yiyebilirdik. Mertens önemli bir gol attı. Icardi maçın ikinci yarısına damga vurdu. Milli ara sonrası daha iyi olacak.”

MAÇIN ÖZETİ MAURO ICARDI

 Kasımpaşa maçına damgasını Mauro Icardi vurdu. Arjantinli oyuncu önce 34’te kendi kalesine, 48 ve 83’te ise rakip kaleye gol attı. Icardi, 81’de penaltı atışını ise kaleci Gianniotis’e teslim etti. Icardi’nin ligde 26 karşılaşmada 17 golü, 7 asisti oldu. Icardi maç sonu, “Hep kazanacağız. En iyisisiyiz. Gollerim için mutluyum” dedi.

Haberin Devamı

VİNİCİUS’TAN ZAFER GOLÜ

Galatasaray’ın Brezilyalı golcsü Carlos Vinicius 89’da Mertens’in yerine oyuna girdi. Vinicius bir dakika sonra Icardi’nin direkten dönen topunu tamamlayıp, Cim Bom’a çok önemli 3 puanı getirdi. Ligde siftah yapan 28 yaşındaki golcünün kupada da bir golü var. Vinicius maç sonunda, “Şampiyonluğu getirecek zafer” yorumu yaptı.