Spor Aslan havlu attı

Aslan havlu attı

Paylaş
Aslan havlu attı

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası’nda Fatih Karagümrük’e 2-0 yenilerek elendi. Fatih Karagümrük Marcao ve Mendes’in golleriyle kazanıp, yarı finalde Trabzonspor’un rakibi oldu.

Kupada ikinci büyük sürprizi Fatih Karagümrük yaptı, 2-0 galibiyetle Galatasaray’ı eledi. Karagümrük, yarı finalde Trabzon’un rakibi oldu. 6’da Mendes’in pasında ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Marcao’nun yerden vuruşunda top ağlara gitti: 0-1. 9’da sol taraftan Köhn’ün yaptığı ortada ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Tete’nin sert şutunu kaleci Emre kornere çeldi. 25’te Marcao’nun pasında topla buluşan Can Keleş’in ceza sahası dışı sağ çaprazından sert şutunda top direğin üzerinden az farkla dışarıya çıktı. 44’te ceza yayında topla buluşan Berkan’ın ara pasında ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Tete’nin şutu aut oldu.

Haberin Devamı

KÖHN DİREĞE TAKILDI

49’da Mendes sağdan ceza sahasına girdi, sert vurdu. Top yandan auta gitti. 54’te Kerem Aktürkoğlu’nun pasında Mertens’in şutu auta gitti. 60’ta Feghouli’nun uzun pasında Lasagna’nın ortasında savunma topu kornere yolladı. 70’te Karagümrük mutlak golü kaçırdı. Mendes topu dışarı attı. 77’de Köhn’ün ceza sahası dışından sert şutu üst direkten döndü. Karagümrük, Emre Mor ile hızlı çıktı. Emre’nin pasında Mendes uzak köşeye plaseyi bıraktı, 84’te skor 0-2 oldu. 90+2’de Mendes karşı karşıya topu dışarı attı.

LİGİ ETKİLEMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Hiç hesapta olmayan bir yenilgi ile elenmiş olduk. Rotasyon yaptık, sonrasında oyuna müdahale ettik ama sonucu değiştiremedik. Çok üzgünüz, buraya kadar gelen, destek veren taraftardan özür diliyoruz” diye konuştu. Tecrübeli hoca, “Üst üste maçlarla oyuncularım yorgun düştü. Bu nedenle rotasyon yaptım. Kupa da hedeflerimizden biriydi ama artık lige ağırlık vereceğiz. Bu maçı unutacağız. Gerekli dersleri çıkaracağız. Bu yenilginin ve elenmenin lige yansımasına izin vermeyeceğiz."

Haberin Devamı

ICARDI RİSKE EDİLMEDİ

Galatasaray’da hafta sonundaki Beşiktaş derbisi düşünülerek Icardi riske edilmedi. Karagümrük maçında tribünde yer alan Arjantinli golcü için Okan Buruk, “Darbeden oluşan bir ağrısı vardı. Bu nedenle dinlendirdik” açıklaması yaptı. Icardi maçı Muslera ile tribünden izledi.