Spor Avrupa'da bambaşka Fener

Avrupa'da bambaşka Fener

Paylaş
Avrupa'da bambaşka Fener

7 Mart’ta Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında Saint Gilloise’ya konuk olacak sarılacivertlilerde İsmail Kartal, rakibi imha planını belirledi. Deneyimli hoca, Belçika ekibi önünde sıkı pres üzerine kurulu yüksek tempolu futbola geri dönecek.

Şampiyonluk yarışında Hatay virajını kayıpsız dönen Fenerbahçe, rotayı Avrupa’ya çevirdi. 7 Mart’ta Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında Union Saint Gilloise’ya konuk olacak sarı-lacivertliler, vites artırmaya hazırlanıyor. Hatay karşısında ilk devre skor avantajını eline alan Kanarya, gücünü ekonomik kullanma adına ikinci yarı oyunu rölantiye almıştı. Belçika deplasmanında bu futbolun yeterli olmayacağını düşünen İsmail Kartal, yeniden tempolu futbola dönecek. Deneyimli teknik adam, tüm planlarını rakibi oynatmamak üzere yapacak. Yoğun presle Belçika ekibinin dengesini bozmayı düşünen Kartal, kanat bindirmeleri ile sonuca gitmeyi planlıyor. Hafta içi idmanlarda bu şablon üzerine çalışmalar gerçekleştirecek olan sarı-lacivertliler, zorlu deplasmanda avantajlı bir skor elde etmeye çalışacak.

Haberin Devamı

KARTAL’IN FRED PLANI

Sakatlığını atlatan Fred’in takıma dönüşü sarı-lacivertlilerde büyük sevinç yaratmıştı. Hatay karşısında oyuna sonradan dahil olan Brezilyalı orta sahanın, kondisyon açısından tam hazır olmadığı gözlemlendi. İsmail Kartal, bu nedenle Saint Gilloise karşısında Fred’i hamle oyuncusu olarak kullanacak. İlk 11’de İsmail Yüksek-Mert Hakan Yandaş ikilisiyle başlamayı düşünen Kartal, maçın gidişatına göre Fred’i sahaya sürecek.

REKORA KOŞUYOR

Ligin en başarılı deplasman takımı Fenerbahçe, kulüp rekoruna koşuyor. Sarı-lacivertliler, Trabzon ve Karagümrük deplasmanlarından 3 puanla dönerse iki rekor birden kıracak. Kanarya, söz konusu maçlardan zaferle ayrılması halinde hem dış sahada galibiyet sayısını 15’e çıkaracak hem de art arda 10. galibiyetini alıp iki istatistikte de rekora uzanacak.

Haberin Devamı

FERDİ’YE SIKI TAKİP

Fenerbahçe’nin enerjisi bitmek bilmeyen yıldızı Ferdi, Avrupa devlerini peşine taktı. Milli futbolcuyu en son Arsenal’ın sportif direktörü Edu Gaspar izledi. Hatay maçını tribünden takip eden Gaspar’ın, bol bol not aldığı görüldü. Sarı-lacivertliler, Napoli’nin de talip olduğu Ferdi’yi 30 milyon eurodan aşağı bir rakama bırakmayı düşünmüyor. Fenerbahçe ile sözleşmesi 2026’da bitecek olan 24 yaşındaki oyuncu, bu sezon tüm kulvarlarda sadece 1 maç kaçırdı.