Spor Aysal her şeyi açıkladı

Aysal her şeyi açıkladı

Paylaş
Aysal her şeyi açıkladı

Galatasaray'da seçimli olağanüstü genel kurula yaklaşılırken başkan adayı Ünay Aysal, Galatasaray TV'de transfer çalışmalarından yeni yönetim kurulu listesine kadar birçok konuda önemli açıklamalar yaptı

İşte Aysal'ın açıklamalarından detaylar;

Seçim kararı önceden planlanmış bir şey değildi. Yönetim kurulu toplantısında arkadaşlarımız rahatsızlıklarını dile getirdiler. Ben de seçim kararı aldım, bu çok doğal bir durum. Ali Dürüst'e başkanlık teklifinde bulundum, camia senin başkanlığını onaylar. Sen başkan olacaksan destek olurum dedim. Ama teklifi kabul etmedi, "yorgunum" dedi ben de anlayışla karşıladım.

"TERİM'İ GÖNDERMEYİ HİÇ DÜŞÜNMEDİM"

Benim yönetimde kırgın olduğum kimse yok, onların da bana kırgın olduklarını sanmıyorum. Ortada böyle bir neden yok. Fatih Terim'le ne geçmişte bir sorunum oldu ne de gelecekte olacağını sanmıyorum. Ben başarıyı seven bir insanım. Mersin İY maçında hocamıza yapılmış ağır tahrik vardı. Biz de bu tahriği bit tuzak olarak düşündük.

Bu tüzük benim hazırladığım bir tüzük değil, kimsenin önü kesilmiyor. Herkes aday olabilir. Camiamızda benden daha deneyimli arkadaşlarımız var. Ama kimse aday olmadı, herkes aynı şartlarda aslında. Fatih Hoca'yla bundan önce ilişkilerimiz hep bire bir oldu. Aramızda kimse olmadı. Fatih Terim'in gönderilmesiyle ilgili bir düşüncem asla olmadı. lex Ferguson ile Manchester United'ın sözleşmesini bilmiyorum ama gönlümden geçen de bu. Umarım pratikte uzun süreli olur. Gelecekte Fatih Terim'in Galatasaray'da başka görevlerde olmasını arzu ediyorum.

"ARTIK PROFESYONELLER ÇALIŞACAK"

Galatasaray hem yenilikçi hem gelenekçi bir camiadır. İkisini birarada götürmemiz gerekiyor. Dünya değişiyor, Galatasaray da değişecektir. Listede genç isimlere yer vermeye çalıştık. Camiada tanınan kişilere yer verdik. Herkes emin olsun benim görev süremde mutsuzsak, görev süresi önemli değil, koltuk merakımız yok. Başarısızsak, seçime gideriz. Görev süremiz çok net, tartışmasız 3 yıl olacak. Artık profesyoneller ve yöneticilerin yanında bir danışma kurulu da olacak.

"AVRUPANIN EN İYİ STOPERİ"


Stadımızın üstünün kapanması gündemimizde değil. Bugün artık eski acemiliğimi çekmiyorum, futbol dünyasına alıştım diyebilirim. 2011-2012 sezonunda yeni bir takım kurduk. 2012-2013 sezonunda bu takıma ek güçler ekledik. Stoper eksiğimiz vardı, onu tamamladık, bence Avrupa'nın en iyi stoperini aldık. Kampın başına yetişecektir. Chedjou, inşallah bizi mahcup etmez. Hocamız sol bek isteniyor. Melo'nun kalıp kalmayacağı konusu var. Buna bugünlerde karar vereceğiz.

MELO, ARDA VE BURAK...

Melo imtihanlar yaklaşınca sınavlara çalışan öğrenci gibi. Burak Yılmaz için gelen bir teklif yok. Arda isterse döner, ama dönerse bence sadece Galatasaray'a döner. Teklif gelirse ben ilk önce hocamızla, ondan sonra oyuncuyla görüşürüm. Gitmek isteyen oyuncuyu tutmam. Basketbol salonu için projelerimizi hazırladık izinleri bekliyoruz.

"ROBBEN İÇİN GİRİŞİMİMİZ OLMADI"

Robben için hiçbir temasımız olmadı. Haberleri gazetelerden okudum. Robben'in maliyeti, bu sene belirlediğimiz transfer bütçesinin tamamının üzerinde. Ben bir sene evvel Drogba'yı da alamamıştım ama sonra aldım. Robben'i belki seneye alırız.

"BASKETBOL BİZİM AYIBIMIZ"

Basketbol takımımızın 23 yıl şampiyon olamaması bizim için büyük bir ayıp. Bu ayıbı örtmek için çalışıyoruz. İnşallah geçen seneki şanssızlıklar olmaz. Ben, Ergin Hoca'ya güveniyorum. Galatasaray'a o kupayı muhakkak getirecekler. Futboldaki hocamızın da, basketboldaki hocamızın da kazanma refleksi çok yüksek.

ALPER POTUK MESELESİ

Alper Potuk, gelecekte Türk futbolunun yıldızlarından olabilecek bir oyuncu. Yabancı kontenjanı için önemliydi ama olmadı. Bir kıza çok kişi talip olur, kızı bir kişi alır. Alper'i alamadık ama o bölgeyi en kötü ihtimalle Melo'yla dolduracağız. Melo, Alper'den çok daha iyi ve tecrübeli bir oyuncu. Alper'in önemi yerli olmasıydı. Yabancı kısıtlaması çok anlamsız. Bunun izahı yok. 75 milyonluk Türkiye'de, 50 tane yabancı mı Milli Takımımız'ı geriye götürecek?Yabancı sınırının anlamsızlığını TFF'ye de söyledik ama müzakere etmiyorlar. Dayatma yapıyorlar, gelişimin önüne geçiliyor.

AYSAL'IN YENİ YÖNETİM KURULU LİSTESİ

Ünal Aysal'ın yeni yönetim kurulu listesi şu şekilde;

Asil Liste: Özkan Olcay, Ümit Özdemir, Dursun Özbek, Şükrü Ergün, Sedat Doğan, Aka Gündüz Özdemir, Adnan Nas, Mete İkiz, Mehmet Cibara, Emir Sarıgül

Yedekler: A.Yüce Odaklı, Mehmet İpekdokuyan, Mehmet Karlı, Necati Demirkol, Ebru Köksal

Ünal Aysal yeni listede yer almayan Abdürrahim Albayrak, Ali Dürüst, Rerik Arıkan, Adnan Öztürk gibi isimlerinin dinlendikten sonra yeniden göreve gelebilmelerinin mümkün olduğu söyledi.

Haberin Devamı