Basketbol Kaderin cilvesi: Jokic çocukluğunda bilmeden Denver Nuggets üstü giymiş!
Paylaş
Kaderin cilvesi: Jokic çocukluğunda bilmeden Denver Nuggets üstü giymiş!

NBA'de sezonun şampiyonu Denver Nuggets oldu. Nuggets'ı tarihinde ilk kez şampiyonluğa taşıyan isimse Nikola Jokic idi. Sırp süperstar, finaller MVP'si seçilerek büyük bir başarı yakaladı. Jokic'in 2000 yılında 5 yaşındayken çekilen bir fotoğrafı ise 'kaderin cilvesi' dedirtti.

 

Turcel Orman / posta.com.tr - Denver Nuggets, 2022-2023 sezonunda NBA'de hem konferans şampiyonu hem de NBA şampiyonu oldu. Finaller MVP'si ise Nuggets'ın Sırp yıldızı Nikola Jokic seçildi.

Haberin Devamı

Jokic, maç sonunda olanca cool'luğuyla şampiyonluk sevincini fazla abartmazken, basın toplantısında da "Perşembe günkü şampiyonluk turu hakkında ne düşünüyorsun?" sorusuna "Perşembe günü mü yapılacak? Olamaz... Eve gitmem gerekiyor. İş bitti, artık eve dönme vakti" cevabını verdi.

 

 

Jokic, memleketine, yani Sombor'a olan bağlılığıyla biliniyor. Her boşlukta köyüne dönerek ailesiyle ve atlarıyla vakit geçiren Jokic tam bir evcimen.

2000 yılında çektirilen bir fotoğrafı ortaya çıkan Jokic, üzerindeki Denver Nuggets sweat'iyle dikkat çekmişti. Adeta kaderin cilvesi olan bu hikaye, Nuggets formalı o küçük çocuğun, Nuggets'ı tarihindeki ilk şampiyonluğa taşımasıyla sonlandı.

Fotoğrafı ilk kez 2022 yazında paylaşan menajer ve avukan Misko Raznatovic, "Jokic o formayı basketbolu sevdiği ya da Denver'ı bildiği için giymemişti. Sadece hediye edildiği için, rastgele giymişti. Ayrıca Sırbistan'da ufacık bir kasabada yaşayan bir çocuğun ABD'deki bir takımın formasını giyme şansı neredeyse yok gibidir. İşte kaderin oyunu budur" notunu düşmüştü.

Haberin Devamı