Spor Belçika basını USG'den umudu kesti! 'Her şey bitti, Fenerbahçe çok güçlü'

Belçika basını USG'den umudu kesti! 'Her şey bitti, Fenerbahçe çok güçlü'

Paylaş
Belçika basını USG'den umudu kesti! 'Her şey bitti, Fenerbahçe çok güçlü'

UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe, Belçika'da Union Saint-Gilloise'i 3-0'lık skorla mağlup etti ve çeyrek finalin kapısını araladı. Karşılaşma sonrası Belçika basını Fenerbahçe'ye övgüler yağdırırken Union Saint-Gilloise'in tura ilk maçta veda ettiğini yazdı.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Belçika'da Union Saint-Gilloise'e konuk olan Fenerbahçe rakibini Batshuayi, Oosterwolde ve Tadic'in golleriyle 3-0 mağlup etti ve çeyrek final kapısını araladı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin 3-0'lık net galibiyeti Belçika basınında da geniş yankı buldu. Belçikalılar Union Saint-Gilloise'den umudunu keserken "Union için her şey bitti! Fenerbahçe çok güçlü ve kurnaz" ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca Michy Batshuayi'nin ülkesinde attığı gol ve muhteşem performansı da Belçika basınında geniş yankı buldu.

İşte Union Saint-Gilloise-Fenerbahçe maçının Belçika basınına yansımaları:

“GOLCÜ BATSHUAYI ATTI FENERBAHÇE KAZANDI”

"Union'ın kendini suçlayacağı çok az şey var. Güçlü ve kurnaz bir Fenerbahçe ile karşılaştı. Bundan başka pek bir sonuç çıkarılmamalı. Brükselliler, İstanbul'da 0-3'lük bir galibiyet almalı. Michy Batshuayi'den bahsedelim. Fenerbahçe'de genellikle yedek oyuncu. Edin Dzeko sıralamada onun önünde. Ancak Konferans Ligi'nde şans buluyor. Batsman'ın özelliklerini artık herkes biliyor. On altı yardalık alan onun doğal yaşam alanı, bölgesi. Orada top için bir mıknatıs gibidir. Batshuayi nerede olması gerektiğini kokluyor, hissediyor, görüyor. Burası onun rahat bölgesi. Lotto Park'ta da durum farklı değildi."

Haberin Devamı

“BATSHUAYI, FENERBAHÇE'YE GURUR VERİCİ BİR GALİBİYET KAZANDIRDI”

"Union Saint-Gilloise için her şey bitti. Brüksel ekibi önümüzdeki hafta Türkiye'deki cadı kazanında imkansız bir görevle karşı karşıya. Açılış golünü atan Michy Batshuayi, Fenerbahçe'nin 0-3'lük galibiyetinde büyük rol oynadı. Bütün bir maç boyunca Türk taraftarlar kutlama yaptı. Karaborsa bilet satışını engellemek için alınan tüm önlemlere rağmen Türkler stadın her yerine dağılmıştı. Sadece Union'da ön tarafta Michy Batshuayi gibi bir tip eksikti. Ceza sahasında ölümcül. Amoura da genelde bu özelliklere sahipti ancak ilk yarıda oyunda değildi ve topla mücadele etmekte zorlandı. Ayrıca maçın başlarında sarı kart gördü, bu da gelecek hafta Türkiye'de oynanacak rövanş maçını kaçıracağı anlamına geliyor."

UNION BİR ÇIKIŞ YOLU BULAMADI

"Union Saint-Gillloise, Perşembe günü Anderlecht'te oynanan Konferans Ligi 16. Tur karşılaşmasının ilk ayağında Fenerbahçe'ye 3-0 yenildi. Michy Batshuayi (20.), Jayden Oosterwolde (84.) ve Dusan Tadic'in (90+4) penaltısı Türk kulübüne çeyrek finale yükselmek için ciddi bir şans verdi. Fenerbahçe ilk şansında golü buldu. Cengiz Ünder'in sağdan kullandığı serbest vuruşun ardından top ceza sahası içindeki Michy Batshuayi'ye geldi. Kırmızı Şeytan, Avrupa sahnesinde bir Belçika kulübüne karşı oynadığı ilk maçta skoru açmak için hiç vakit kaybetmedi. Union iyi kurulmuş bir Türk bloğuyla karşı karşıya geldi. Yedek oyuncu olarak oyuna giren Ferdi Kadıoğlu, top ayağındayken sahanın neredeyse tamamını koşarak tehdit etti. 84. dakikada Jayden Oosterwolde topu kendi yarı sahasında kazandı, orta sahada Edin Dzeko ile birleşti ve Fenerbahçe'nin ikinci golü için Anthony Moris'e koştu. Uzatma dakikalarında Portekizli hakem Joao Pineiro, Christian Burgess'in elle oynaması nedeniyle Fenerbahçe'ye penaltı verdi. Dusan Tadic durumu 0-3 yaptı. İkinci ayak 14 Mart'ta İstanbul'da oynanacak."

Haberin Devamı

UNION'UN İSTANBUL'DA MUCİZEYE İHTİYACI VAR

"Union, Konferans Ligi çeyrek finaline yükselmek istiyorsa bir gösteriden daha fazlasına ihtiyaç duyuyor. Fenerbahçe karşısında futbol açısından sınırlarını zorladı ama sonuç yine de acımasızdı: 0-3. Union maçın ilk 15 dakikasında Belçika'nın lideri gibi oynadı ancak Brüksel doğumlu, Anderlecht ve Liege formaları Michy Batshuayi'nin golü Union'a Avrupa'daki ilk iç saha yenilgisini tattırdı."

Haberin Devamı

ARTIK BİR AYAĞI AVRUPA'NIN DIŞINDA

"Fenerbahçe'nin 0-3'lük galibiyeti gurur vericiydi. Ancak Fenerbahçe'ye karşı kaybetmek Union için utanç verici değil. Türkiye liginin şu anki iki numarası Union'dan farklı bir statüye sahip. Her ne kadar bu durum Brükselliler için acı verici olsa da, yine de daha fazlası olduğu hissine kapılacaklardır. Öte yandan Fenerbahçe de galibiyetin hiçbir zaman tehlikede olmadığını düşünecektir. Brüksel ekibi daha önce birçok kez savunma yaptığını gördük ama önümüzdeki hafta Türkiye'nin cehennem çukurunda bunu tersine çevirmek imkansız görünüyor."