Spor Buruk'un adaleti

Buruk'un adaleti

Paylaş
Buruk'un adaleti

En yakın takipçisi Fenerbahçe’nin 6 puan önünde şampiyonluğa koşan Galatasaray’da önemli bir detay dikkat çekiyor.

Yakalanan başarının ardında teknik direktör Okan Buruk’un forma adaleti yatıyor. Genç hoca, isme değil performansa bakıyor. Büyük umutlarla kadroya katılmasına rağmen beklentileri karşılayamayan Zaha, deyim yerindeyse kulübeye hapsoldu. Kerem Aktürkoğlu ön plana çıkarken Fildişili yıldızdan formayı kaptı. Defans hattında ise Sanchez, lige iyi başladı. Kolombiyalı stoper, yaşadığı sakatlıklar ve form düşüklüğünün ardından Nelsson’un yedeği durumuna düştü. Buruk, Napoli’nin 25 milyon euroluk teklifte bulunduğu Sanchez’i yaklaşık 1.5 aydır yedek soyunduruyor.

Haberin Devamı

UEFA’DAN KÖTÜ HABER

UEFA, Sparta Prag maçında yaşanan olaylar nedeniyle Galatasaray Teknik Direktörü Okan Burak’a verilen 2 maçlık cezanın onandığını duyurdu. Aynı mücadelede kırmızı kart gören Kaan Ayhan’ın 1 maçlık cezası da onandı.

SAVUNMA DUVARI

Sarı-kırmızılılar, bu sezon savunma performansıyla fark yarattı. 35 lig maçında kalesinde sadece 22 gol gören Galatasaray, bu alanda ligin en başarılı takımı oldu. Maç başı kalesinde 0.62’lik oranda gol gören Cim Bom, en son 1992-1993 sezonunda maç başı 0.7 gibi düşük bir oran yakalamıştı. Aslan ayrıca bu sezon defans hattından yüksek bir skor katkısı aldı. Sarı-kırmızılılarda, stoper olarak görev alan 4 futbolcu, ligde 9 kez fileleri havalandırırken 2 de gol pası verdi. Abdülkerim 4, Nelsson ve Sanchez 2’şer ve Kaan 1 kez gol sevinci yaşadı.

Haberin Devamı

LİDERİN MAÇI BAYARSLAN’IN

Süper Lig’de 36. hafta maçlarını yönetecek hakemler belli oldu. Hepsi 12 Mayıs’ta oynanacak mücadelelerde düdük çalacak isimler şöyle: Karagümrük-Galatasaray: Volkan Bayarslan, Fenerbahçe- Kayseri: Direnç Tonusluoğlu, Alanya-Beşiktaş: Tugay Kaan Numanoğlu, Trabzonİstanbul: Emre Kargın, Konya-Samsun: Kadir Sağlam, Adana Demir-Gaziantep: Abdulkadir Bitigen, Sivas- Başakşehir: Bahattin Şimşek, Kasımpaşa-Antalya: Oğuzhan Çakır, Hatay-Ankaragücü: Ali Şansalan, Pendik-Rize: Atilla Karaoğlan.

ERDEN TİMUR’A KAPIMIZ AÇIKTIR

Galatasaray’da başkanlığa adaylığını açıklayan Süheyl Batum, Maslak Atlı Spor Tesisleri’nde seçim sürecine dair açıklamalarda bulundu. Batum, “Bizler, bütün Galatasaraylılar gibi Okan Buruk’un yaptıklarına şükranız ve onu çok seviyoruz. Muslera, Torreira, Icardi’yi çok seviyoruz. Bizim Okan Buruk, futbolcularımız ve Erden Timur’a hiçbir karşıtlığımız yok. Onlar bizim değerlerimizdir. Timur’la görüşmedik, ‘Bize gel. Orayı bırak’ demeyiz. İstediği kişilerle çalışır. Bizimle çalışmak isterse kapımız Erden Timur’a açıktır. Çok da seviniriz” dedi.