Diğer Sporlar Dünya Kupası'nda Türk finali
Paylaş
Dünya Kupası'nda Türk finali

Rakiplerini bir bir deviren VakıfBank ile Eczacıbaşı Dynavit, Dünya Kulüpler Şampiyonası finalinde eşleşti. Voleybolda tarihte ilk kez iki Türk takımı finalde karşılaşacak.

Türk kadını voleybolda bir tarihi başarıya daha yelken açtı. Çin’in ev sahipliği yaptığı FIVB Kadınlar Dünya Şampiyonası’nın yarı finalinde Eczacıbaşı Dynavit ile VakıfBank, rakiplerine şans tanımayıp finale yükseldi. Dentil Praia’yı 3-1 geçen Eczacıbaşı ile Tianjin Bohai’yi 3-0 deviren VakıfBank, Dünya Kupası finalinde eşleşti. Voleybolda tarihte ilk kez iki Türk takımını karşı karşıya getireceği dev final, bugün saat 14.30’da oynanacak. Mücadele TRT Spor’dan naklen yayınlanacak. VakıfBank böylece üst üste 3. sezon FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası’nda finale yükseldi ve 9. kez katıldığı turnuvada 9. kez podyumda olmayı garantiledi.

Haberin Devamı

ZORLU BİR FİNAL

VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti, takımın performansından menun olduğunu söyledi. Guidetti, “Rakibimize karşı oynamak kolay değildi; bu nedenle mümkün olan en yüksek enerjiyi ortaya koyduk. Güçlü bir oyun oynadılar ama biz de blokta ve savunmada iyiydik. İkinci setteki geri dönüşümüzden de çok mutluyum. Yine bizi zorlu bir final bekliyor” dedi.

MAÇI RAHAT İZLEYECEĞİZ

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, büyük gurur yaşadıklarını söyledi. Üstündağ, “Camiamıza ve ülkemize hayırlı olsun. Tarihimizde ilk kez iki Türk takımı final oynayacak. Bu maçı en rahat biz izleyeceğiz. Çünkü kupa Türkiye’ye gelecek” diye konuştu.

ÇOK İYİ OYNUYORUZ

Eczacıbaşı’nın yıldız isimlerinden Gray, çok heyecanlı olduklarını söyledi. Kanadalı oyuncu, “Final için gerçekten heyecanlıyım. Kolay bir maç değildi. Şu anda çok iyi voleybol oynadığımızı düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı