Diğer Sporlar Dünyalar bizim oldu
Paylaş
Dünyalar bizim oldu

Turuncu-beyazlılar, Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda ilk kez oynanan Türk finalinde sarı-siyahlıları 5 sette devirdi. Nefes kesen mücadele Cumhuriyet’in 100. yılında bize büyük gurur yaşattı. Eczacıbaşı Dynavit, oynadığı dördüncü finalde üçüncü kez şampiyonluk kupasını kaldırdı.

Çin’de düzenlenen Voleybol Dünya Kulüpler Şampiyonası’daki Türk finalinde zafer, Eczacıbaşı Dynavit’in oldu. Müthiş bir çekişmeye sahne olan mücadelede VakıfBank’ı 3-2 mağlup eden turuncu-beyazlılar, dördüncü finalinde 3. kez dünyanın en büyüğü oldu. Turnuvada 4 şampiyonluğu bulunan sarı-siyahlılar ise yedinci finalinde 3. kez salondan mağlup ayrıldı.

Haberin Devamı

İlk seti 19-25 kaybeden Eczacı, 25-23 biten iki setle maçta 2-1 öne geçti. Dördüncü seti 23-25 kazanan Vakıf, maçı karar setine götürdü. Karar setinde rakibine 15-9 üstünlük sağlayan Eczacıbaşı Dynavit, şampiyonluğa uzandı. 2015’te Krasnodar’ı 3-1, 2016’da da Casalmaggiore’yi 3-2 yenerek kupayı kaldıran turuncubeyazlılar dün de ilk kez oynanan Türk finalinde VakıfBank’ı 3-2 yenerek üçüncü zaferini yaşadı. Eczacı, 2019’da oynadığı finalde ise Imoco Volley’e 3-1 mağlup olmuştu.

MVP BOSKOVİC

Eczacıbaşı’nın süper yıldızı Tijana Boskovic, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Maçta 27 sayı üreten Sırp pasör çaprazı, ‘Finalin En Değerli Oyuncusu’ (MVP) seçildi. Rüya takım ise şöyle oluştu: En İyi Orta Oyuncu: Stevanovic-Zehra Güneş, En İyi Pasör Çaprazı: Boskovic, En İyi Smaçör: Gabi- Ling Li, En İyi Pasör: Elif Şahin, En İyi Libero: Ayça.

Haberin Devamı

MADALYADA ZİRVEDEYİZ

Dünya Kulüpler Şampiyonası madalya sıralamasında zirvede olan Türkiye, rakipleriyle farkı açıyor. Şampiyonada bugüne kadar mücadele eden VakıfBank, Eczacıbaşı Dynavit ve Fenerbahçe Opet; 8 altın, 4 gümüş ve 6 bronz olmak üzere ülkemize tam 18 madalya getirdi. Turnuvada İtalya ile Brezilya’nın 3’er şampiyonlukları bulunuyor.

BAKAN BAK TEBRİK ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, finalin ardından bir tebrik mesajı yayımladı. Bakan Bak, “Cumhuriyetimiz’in 100. yılında, kadın voleybolunda dünyanın en iyi takımının belirlendiği Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda iki Türk Takımının final mücadelesini izlemenin gururunu ülke olarak yaşadık” ifadesini kullandı.

BRONZ TİANJİN’İN

Turnuvanın üçüncülük maçında kazanan taraf Tianjin Bohai Bank oldu. Çin temsilcisi, Brezilya ekibi Dentil Praia’yı 25-23, 25-20, 17-25 ve 25-19’luk setlerle 3-1 mağlup etti. Tianjin forması giyen milli voleybolcu Melissa Vargas, sakatlığı nedeniyle maçta görev yapmadı.