Diğer Sporlar Türk voleybolu altın çağında
Paylaş
Türk voleybolu altın çağında

FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası Türk finalinde Vakıfbank’ı 3-2 yenerek tarihinde 3. kez Dünya Şampiyonu olan Eczacıbaşı Dynavit göğsümüzü kabarttı.

Çin’de iki Türk ekibinin finalde karşı karşıya gelmesini dünya basını da manşetlerine taşıdı, “Türk voleybolu altın çağını yaşıyor” yorumları yapıldı.

Haberin Devamı

ÖZEL ANONS YAPILDI

Eczacıbaşı ile VakıfBank, Çin’den aynı uçakla döndü. Pilot, uçuş öncesi şu anonsu yaptı: “Türkiye’nin çok başarılı iki kadın voleybol takımı bizimle beraber uçuyor. Dünya Kulüpler Şampiyonası finalinde birbirinin rakibi olan Eczacıbaşı ve VakıfBank’a teşekkür eder, şampiyon olan Eczacıbaşı’nı tebrik ederiz.”

ÜNVANI: DÜNYA ŞAMPİYONU LAKABI: ATATÜRK’ÜN KIZLARI

Dünya Kadınlar Kulüpler Şampiyonluğu’nu ezeli rakibi VakıfBank’ı 3-2 mağlup ederek 3. kez kazanan Eczacıbaşı kadın voleybol takımı büyük bir gurur yaşıyor. Kulüp yöneticileri Sacit Basmacı ve Erdal Karamercan, “Cumhuriyet’in 100. Yılında Atatürk’ün Kızları olarak eriştiğimiz şampiyonluğun anlamı çok büyüktür. Maçtan önce kızlar şampiyonluk sözü verdi ve sözlerinde durdular. Gururluyuz” diye konuştu.

Haberin Devamı

ÇIRAK USTAYI YENDİ

Yıllarca VakıfBank’ta Guidetti’nin yardımcılığını yaptıktan sonra ayrılıp önce yurt dışında çalışan ve daha sonra Eczacıbaşı’nın başantrenörlüğüne getirilen Ferhat Akbaş da ilk kez bir Dünya Şampiyonası’nda ustasını yenmenin mutluluğunu yaşıyor. Akbaş,”Bu, yolun sonu değil bir kulübün baş koyduğu başarının bir devamı olacaktır. Sadece hayal etmek, çok istemek yetmiyor. Çok çalışmak, pes etmemek gerekiyor. Verilen emekler, dökülen terler, uzun çalışmalar boşa gitmedi” dedi. FAİK GÜRSES