Diğer Sporlar Türkiye Kadın Güreş Milli Takımı Avrupa Şampiyonu
Paylaş
Türkiye Kadın Güreş Milli Takımı Avrupa Şampiyonu

Macaristan´da devam eden 2022 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda kadınlar mücadeleleri tamamlandı. Türkiye takım halinde, 2 altın, 1 gümüş ve 1 de bronz madalya alarak büyük kadınlarda ilk kez Avrupa şampiyonu oldu.

Budapeşte´de düzenlenen şampiyonaya Türkiye kadın milli takımı damgasını vurdu. Türkiye, Evin Demirhan Yavuz ve Yasemin Adar Yiğit ile altın; Buse Tosun Çavuşoğlu ile gümüş ve Bediha Gün ile de bronz madalya kazanarak 140 puan topladı ve büyükler tarihinde Avrupa´da ilk kez şampiyonluğa ulaştı. 2022 Avrupa Güreş Şampiyonası’nın 2’ncisi 135 puanla Ukrayna, 3’üncüsü ise 110 puanla Bulgaristan oldu.

Haberin Devamı

U23´TE DE ŞAMPİYON OLMUŞTU

Bu arada Türkiye, mart ayının başında Bulgaristan´da yapılan U23 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda da takım halinde şampiyon olmuştu. Böylece 20 gün içerisinde önce U23, ardından da büyükler olmak üzere 2 önemli turnuvada Türk Kadın Milli Takımı, Avrupa şampiyonu olarak tarihe adını yazdırdı. Öte yandan bu turnuva ile birlikte Avrupa Güreş Şampiyonası tarihinde büyüklerde Türk kadın sporcularının aldığı madalya sayısı ise 7 altın, 3 gümüş ve 14 bronz madalyaya ulaştı.