Spor Dünya Snowcross Şampiyonası’nda yeni sezon Erciyes’te başladı

Dünya Snowcross Şampiyonası’nda yeni sezon Erciyes’te başladı

Paylaş
Dünya Snowcross Şampiyonası’nda yeni sezon Erciyes’te başladı

2024 yılının Avrupa Spor Şehri olan Kayseri, hafta sonunda önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Dünya Snowcross Şampiyonası’nda yeni sezon kentin gözbebeği Erciyes’te gerçekleştirilen etapla başladı.

Türkiye’de ilk kez düzenlenen, 140 ülkede canlı yayınlanan ve 3 gün süren organizasyonda birbirinden ünlü kar motosikleti şampiyonları boy gösterdi. Otoritelerce tam not verilen ve Erciyes’e çok yakışan organizasyonun perde arkasında tam anlamıyla bir takım çalışması başarısı vardı. Cumhurbaşkanlığı himayesinde Kayseri Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Erciyes A.Ş. ve Motosiklet Federasyonu iş birliğiyle gerçekleşen dev yarış, tüm dünyaya Türkiye’nin organizasyon düzenleme yeteneğini bir kez daha gösterdi. Erciyes’te bu sezonun yağış anlamında zayıf geçmesi nedeniyle yarış pistine dağın birçok bölgesinden binlerce ton kar taşındı.

Haberin Devamı

HERKES SAHADAYDI

Gün içinde zaman zaman yükselen sıcaklık nedeniyle zeminin eriyip balçık çamura dönüşmemesi için kar takviyesi kesintisiz sürdü. Perşembe gecesi bastıran yoğun yağış ise cuma günü start alan organizasyon öncesi yarış sahasını kusursuz hale getirdi. Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcuman, ekibiyle birlikte lojistik başta olmak üzere tüm imkanlarını seferber etti. Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, sürekli sahadaydı. Şampiyonanın ülkemizde düzenlenmesini sağlayan isimlerin başında gelen asbaşkan Mahmut Nedim Akülke, federasyonun tüm birimlerinden oluşan ekibiyle kusursuz geçen organizasyonda başrolü oynadı. Akülke, hem ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak hem de spor turizmi açısından dev bir gelir potansiyeline sahip olan şampiyonanın Türkiye’nin başka kayak merkezlerinde de düzenlenmesi için şimdiden düğmeye bastı.

Haberin Devamı