Spor Eski milli futbolcu Ersen Martin hayatını kaybetti

Eski milli futbolcu Ersen Martin hayatını kaybetti

Paylaş
Eski milli futbolcu Ersen Martin hayatını kaybetti

Beşiktaş ve Trabzonspor'da da forma giyen eski milli futbolcu Ersen Martin hayatını kaybetti.

Aort Damarı yırtılması sonucu yaşam mücadelesi veren eski milli futbolcu Ersen Martin, vefat etti. Beşiktaş ve Trabzonspor formaları giyen Ersen Martin, son olarak 10 Mart'ta entübe edilmişti. 44 yaşındaki eski milli futbolcu, tedavi gördüğü hastanede yaşamına veda etti.

Haberin Devamı

TFF’DEN ERSEN MARTİN İÇİN BAŞSAĞLIĞI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 44 yaşında yaşamını yitiren Ersen Martin için başsağlığında bulundu. TFF’den yapılan açıklama şu şekilde:

“Türk futbolunun değerli isimlerinden, A Millî Takımımızın eski futbolcusu Ersen Martin'in vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. 3'ü A Millî Takım, 5'i A2 Millî Takım, 3'ü de Ümit Millî Takım olmak üzere toplam 11 müsabakada Ay-Yıldızlı formamızı terleten Ersen Martin, kariyeri boyunca sırasıyla Nürnberg, Beşiktaş, Siirtspor, Göztepe, Denizlispor, Ankaraspor, Trabzonspor, Recreativo Huelva, Sivasspor, Manisaspor, Kasımpaşa, Gençlerbirliği ve Eyüpspor kulüplerinde oynamıştı. Merhum Ersen Martin'e Allah'tan rahmet; kederli ailesine, yakınlarına ve tüm spor camiasına başsağlığı dileriz.”

Haberin Devamı

BAKAN BAK'TAN TAZİYE MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, hayatını kaybeden Ersen Martin için taziye mesajı yayımladı. Bakan Bak, “Ülkemiz futbolunun sevilen ismi, milli takımımızın da formasını giyen Ersen Martin’in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Ersen kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞ, TRABZONSPOR VE GALATASARAY’DAN PAYLAŞIM

Beşiktaş, Trabzonspor ve Galatasaray, yaşamını yitiren Ersen Martin için paylaşımda bulundu. Konuyla ilgili olarak yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

BEŞİKTAŞ: “Eski futbolcumuz Ersen Martin’in vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Ersen Martin'e Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve Türk spor camiasına başsağlığı diliyoruz.”

TRABZONSPOR: “Eski futbolcumuz Ersen Martin'in hayatını kaybettiği haberini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Yaşamını yitiren Ersen Martin’e Allah'tan rahmet; ailesi, sevenleri ve camiamıza başsağlığı dileriz.”

GALATASARAY: “Eski milli futbolcu Ersen Martin'in vefat haberini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Ersen Martin'e, Allah'tan rahmet; kederli ailesine, sevenlerine ve Türk futbol camiasına başsağlığı diliyoruz.”

Haberin Devamı

ERSEN MARTİN KİMDİR?

23 Mayıs 1979'da Almanya'da dünyaya gelen Ersen Martin, futbola Nürnberg altyapısında başladı. U19 takımında oynadıktan sonra A takıma yüksleen Ersen, 1999 yazında Beşiktaş'a transfer olan Martin 2000/2001 sezonunu Siirt Jetpa'da kiralık geçirdi.

2001/2002 sezonunda Göztepe'ye transfer olan Ersen Martin, 2002 yazında Denizlispor'a gitti. Burada 3 sezon oynayan Ersen Martin, 2005-2006 sezonunu Ankaraspor'da geçirdi.

2006 yazında Trabzonspor'a imza atan milli futbolcu, 2007/2008 sezonunda Recreativo Huelva'ya 1.1 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer oldu. İspanya'da iki sezon geçiren Ersen Martin, Sivasspor formasıyla ülkemize geri döndü.

Daha sonra Manisaspor, Kasımpaşa ve Gençlerbirliği'nde oynayan Ersen, 2013 yılında Eyüpspor forması giyerken kariyerini noktaladı.

Ersen Martin, kulüp kariyeri boyunca 371 resmi maça çıkıp 101 gol attı, 27 de asist yaptı.

2004 yılında ilk kez milli olan Ersen, A milli formayı 3 maçta giydi ancak gol sevinci yaşayamadı.

Haberin Devamı