Spor Fenerbahçe kayıpsız döndü! Maç biter bitmez olay çıktı

Fenerbahçe kayıpsız döndü! Maç biter bitmez olay çıktı

Paylaş
Fenerbahçe kayıpsız döndü! Maç biter bitmez olay çıktı

Fenerbahçe, deplasmanda Trabzonspor'u 3-2 mağlup etti. Sarı-lacivertliler Fred ve Batshuayi'nin kaydettiği gollerle Süper Lig'deki deplasmanda galibiyet serisini 9 maça çıkardı. Maçın ardından, sarı lacivertli futbolcular orta sahada galibiyet sevinci yaşarken ev sahibi takım taraftarları sahaya girdi ve ortalık karıştı.

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Trabzonspor'u 3-2 mağlup etti. Sarı-lacivertliler 13 ve 45+4. dakikada Fred'in kaydettiği gollerle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. Karşılaşmanın ikinci yarısında Enis Bardhi sahneye çıkarak farkı frikik golüyle 1'e indirdi.

Haberin Devamı




Trabzonspor'da 78. dakikada kazanılan penaltıyı gole çeviren Trezeguet skoru 2-2'ye getirdi. Fenerbahçe'de 88. dakikada sahneye çıkan Batshuayi maçın sonucunu da belirlemiş oldu.




Mücadelede başka gol sesi çıkmayınca sarı-lacivertliler bu sonuçla birlikte puanını 79'a yükselterek ikinci sırada zirve takibini sürdürdü. Bordo-mavili ekip ise 49 puanla 3. sırada yer aldı.

MAÇ SONU OLAY ÇIKTI

Mücadelenin ardından bazı taraftarlar sahaya indi. Güvenlik güçleri orta alanda futbolcuları ve hakemleri koruma altına aldı.

Fenerbahçeli futbolcuların maçın son düdüğünün ardından sevinç gösterilerinden bulunduğu sırada Trabzonspor taraftarı sahaya inerek futbolculara doğru koştu. Bazı futbolcular ve taraftarlar arasında kargaşa yaşandı.

Haberin Devamı



KARTAL'DAN AÇIKLAMA

Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal, Trabzon'a yorgun ve yıpranmış bir şekilde geldiklerini belirterek, "Biz ülkeye puan kazandıran, ülkemizi Avrupa'da temsil eden tek Türk takımıyız. Trabzonspor'u çok iyi analiz ederek buraya geldik. İlk devre oyuna çok iyi başlayarak kontrolü elimize aldık ve 2-0 önde kapattık. İkinci yarı ne olduysa bir tribün saldırısıyla karşı karşıya kaldık. Burada benim kafama gelen maddeler oldu. Ben oyunu provoke etmedim. Saha içinde kaldım. Kafamda hafif bir şiş var. Omuzumda ağırı hissediyorum. Önemli değil sonuçta sokaktan gelen bir insanım. Kendimizi bilen insanlarız" dedi.




Kanatlardaki ve beklerdeki oyuncularına sürekli maddeler atıldığını belirten Kartal, "Oyunumuz kitlendi ve oyunumuz bozuldu derken maç 2-2'ye geldi. Benim oyuncumun kafasına bir madde geldi. Normal şartlarda bu maçın iptal edilmesi gerekiyor. Eğer oyuncunun kafasına bir madde geliyorsa kurallara göre maçın iptal edilmesi gerekiyor. Hakem maçı iptal ettirmedi ve bu şekilde devam ettirdi. Biz Kadıköy'de ilk mağlubiyetimizi rakibimizden aldık. Maçı kazandılar, sevindiler ve gittiler. Hiçbir şey olmadı. Hepimiz Türk futboluna hizmet ediyoruz. Sonuçta kazanmak da var kaybetmek de var. Bu ilk olmayacak, son da olmayacak. İki takım da büyük camialar, bu işlerin böyle devam etmemesi gerekiyor. Oyuncularım önemli bir maçı kazandıkları için sevindiler. Sevinçte tahrik var ise onun cezasını ben veririm, illa tribünlerin inmesi gerekmiyor. Bunları aşmamız lazım. Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz. Hoşgörülü olmamız lazım. İki takım yine karşı karşıya gelecek. Birazcık sağduyulu olmamız gerekiyor. Zor şartlarda kazandığımız için oyuncularımı kutluyorum. Trabzonspor'a da başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

DEPLASMAN SERİSİ 9 MAÇA ÇIKTI

Fenerbahçe, bu sezon deplasmanda oynadığı son 9 Süper Lig maçını kazandı. Sarı-lacivertliler üst üste daha fazla galibiyet aldığı son süreçte lig tarihinin en uzun serisini Ocak-Ekim 2011 döneminde 12 maçla yakalamıştı.




FRED'DEN 5 YIL SONRA İLK

Süper Lig'deki ilk golünü atan Fred (18 maç), Mathieu Valbuena'dan (Nisan 2019) bu yana
Fenerbahçe formasıyla Trabzonspor ağlarını ceza sahası dışından havalandıran ilk isim oldu.




CEZA SAHASI DIŞINDAN EN ÇOK GOL ATAN TAKIM

Bu sezon Süper Lig'de ceza sahası dışından 13 gol atarak bu alanda zirvede olan Fenerbahçe, daha yüksek bir sayıyı en son 2011/12 sezonunda 16 golle ulaşmıştı.

Haberin Devamı

MAÇ ÖZETİ

Maç bitti.

90+8: Trabzonspor gole yaklaştı. Sol kanatta topu alan Visca, orta şut karışımı bir vuruş yaptı. Kaleci Livakovic, son anda topa hamle yaptı.

90' Maçın sonuna 10 dakikalık kayıp zaman işareti geldi.

87'GOL! Fenerbahçe, Batshuayi'nin golüyle yeniden maçta öne geçti.Gol - Michy Batshuayi

83'Sebastian Szymanski - Michy Batshuayi

82'Edin Dzeko - Serdar Dursun

82'Sarı Kart - Bright Osayi-Samuel

81'Bu dakikalarda her iki takımda karşılıklı top kayıpları yapıyor.

79'Sarı Kart - Mahmoud Trezeguet

78'GOL! Trabzonspor, Trezeguet'nin penaltı golüyle skoru dengeledi.Gol - Mahmoud Trezeguet

76'Sarı Kart - Alexander Djiku

75'PENALTI! Trabzonspor penaltı kazandı. Ceza sahası içine kullanılan serbest vuruşta hakem Halil Umut Meler, Djiku'nun Denswill'e yaptığı tehlikeli harekette orta noktayı gösterdi.

63' GOL! Trabzonspor, Enis Bardhi'nin nefis frikik golüyle farkı 1'e indirdi. Sol çaprazdan direkt kaleyi düşünen Bardhi, Livakovic'i çaresiz bıraktı.

Haberin Devamı

51'Sarı Kart - Enis Destan

51'İsmail'in ciddi bir problemi yok. Oyuna devam edebilecek.

50'Fenerbahçe'de İsmail Yüksek, sakatlığı nedeniyle kendini yere bıraktı.

47'Sağ kanattan rakip ceza sahasına kat eden Szymanski rakibinden kurtulmak isterken topu kaybetti, aut.

46'Serdar Aziz - Jayden Oosterwolde

46'Joaquín Fernández - Enis Bardhi

Maçta ikinci yarı başladı

İlk yarı bitti.

45+2'GOL! Fenerbahçe, Fred'in golüyle 45+3'te farkı 2'ye çıkardı.

36' KAÇTI! Trabzonspor mutlak gol şansından sonuç alamadı. Trezeguet'nin derin pası ile sağ kanattan ceza sahasına giren Pepe, pasını kale sahasına Enis'e gönderdi. Enis, topu boş kaleye gönderecekken savunmada Ferdi'den son derece kritik bir müdahale geldi.

20' KALECİ! Tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazanan Fenerbahçe'de Syzmanski'nin şutunu kaleci Uğurcan topu son anda kurtardı. Dönen topu kafayla tamamlamak isteyen Tadic çerçeveyi bulamadı.

13' GOL! Fenerbahçe, Fred'in müthiş golüyle maçta öne geçti. Tadic'in pasında topu alan Fred, yaklaşık 30 metreden sağ ayağıyla çok sert vurdu. Kaleci Uğurcan bu vuruş karşısında çaresiz kaldı. 0-1.

11' Fenerbahçe yine tehlike oluşturdu. Sağ kanatta topu alan İrfan Can, ceza sahasına girmeden kafasını kaldırdı ve içeri Dzeko'ya orta göndermek istedi. Savunmada Mendy topa ayak koydu.

İlk düdük geldi.

İLK 11'LER

Trabzonspor: Uğurcan, Meunier, Fernandez, Denswil, Eren Elmalı, Berat Özdemir, Benjamin Mendy, Edin Visça, Pepe, Trezeuget, Enis Destan

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Serdar Aziz, Diku, Ferdi, İsmail, Fred, Szymanski, İrfan Can Kahveci, Tadic, Dzeko