Spor Fenerbahçe'de bahar sancısı

Fenerbahçe'de bahar sancısı

Paylaş
Fenerbahçe'de bahar sancısı

TFF, Süper Kupa finalinin tarihini ertelemedi ve “7 Nisan’da oynanacak” kararını verdi. Sarılacivertliler, 2 Nisan’daki genel kurul sonrası ligden çekilmezse 3 Nisan’dan itibaren 25 gün içinde Olympiakos ile 2 kez, Galatasaray ile Beşiktaş derbisi ve 3 lig maçı olmak üzere 7 kritik sınav verecek.

Avrupa’da ve Süper Lig’de şampiyonluk kovalayan Fenerbahçe’nin nisan ayındaki maratonu oldukça zorlu geçecek. TFF’den Süper Kupa finaliyle ilgili erteleme kararının çıkmaması sarı-lacivertlilerde hayal kırıklığı yaratırken gözler 2 Nisan’da yapılacak ‘tarihi’ olağanüstü genel kurula çevrildi. Genel kurulda alınacak karara göre Fenerbahçe’nin sezon sonuna kadar olan programı netlik kazanacak.

Haberin Devamı

ŞANLIURFA’DAN YUNANİSTAN’A

Sarı-lacivertliler, ligde devam ederse 3 Nisan’da Adana Demirspor maçıyla birlikte yoğun bir maç fikstürüne başlayacak. Kanarya, 3-4 gün dinlenme fırsatı bulacağı süreçte birbirinden kritik maçlara çıkacak. Fener, sırasıyla 7 Nisan’da Galatasaray (Şanlıurfa), 11 Nisan Olympiakos (Pire), 14 Nisan Karagümrük (Ülker Stadı), 18 Nisan Olympiakos (Ülker Stadı), 22 Nisan Sivasspor (Sivas) ve 27 veya 28 Nisan’da Beşiktaş ile seyircisinin önünde karşılaşacak.

FRED’LE UÇUYOR

Fenerbahçe’de Fred varsa sorun yok. Sarı-lacivertliler, Brezilyalı yıldızın oynadığı 26 maçta 24 kez sahadan 3 puanla ayrıldı. 1 karşılaşmada berabere kalan Fenerbahçe, 1 maçta da rakibine mağlup oldu. Sambacı, toplam 16 mücadelede kadroda yer almadı. Fenerbahçe bu karşılaşmalarda 9 galibiyet elde ederken, 3 kez berabere kaldı, 4 defa da yenildi. Brezilyalı futbolcu, 26 maçta 2 gol ve 7 asist yapma başarısı da gösterdi.

Haberin Devamı

DZEKO-KRUNİC’TE MİLLİ HÜSRAN

Sarı-lacivertlilerin iki yıldızı Edin Dzeko ile Rade Krunic, Bosna Hersek’i EURO 2024’e taşıyamadı. Önceki gece oynanan maçta Bosna Hersek, play-off yarı final maçında Ukrayna’ya evinde 2-1 yenildi, Avrupa Şampiyonası’na veda etti. Dzeko ve Krunic, karşılaşmaya ilk 11’de başlamıştı.

TFF: ERTELEME YOK

TFF, Turkcell Süper Kupa karşılaşmasının tarihinde erteleme olmayacağını duyurdu. Fenerbahçe ve Galatasaray, daha önce belirlendiği gibi 7 Nisan Pazar günü saat 21.30’da Şanlıurfa’da karşılaşacak. Sarılacivertlilerin erteleme talebi fikrini Galatasaray kabul etmediği ve TFF’nin de sıkışık maç programı nedeniyle tarihte değişikliğe gitmediği öğrenildi.

SAHADA KALALIM

Fenerbahçe camiasında sıcak saatler yaşanırken teknik direktör İsmail Kartal, futbolcularını motive etmek için yoğun mesai harcıyor. Trabzon’da yaşanan olayların ardından mental olarak zor duruma düşen futbolcularıyla bir görüşme yapan Kartal, “Sahada kalıp işimize bakacağız. Nisan ayında bizi 3 kulvarda birden bekleyen 7 karşılaşma var. Eğer bu maçlardan yüzümüzün akı ile çıkarsak, sezon başında belirlediğimiz hedeflere adım adım yaklaşmış oluruz” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

BUKSA’DAN FENER İTİRAFI

Antalyaspor’un yıldız golcüsü Buksa, Fenerbahçe’ye gideceğinin sinyalini verdi. “Türkiye’den büyük bir kulübe gitme ihtimalim var” diyen Polonyalı forvet, “52 bin kişinin önünde Fenerbahçe’ye karşı oynadık. Daha önce hiçbir stadyumda bu kadar yüksek sesli ıslık duymamıştım. Beşiktaş’ta tam bir takım yoktu çünkü şu anda kötü oynuyorlar” ifadesini kullandı.

KANARYA PAS ÇALIŞTI

Sarı-lacivertliler, milli futbolcularından yoksun hazırlıklarına devam ediyor. İdman, ısınma, koordinasyon ve çabukluk hareketleriyle başladı. Pas çalışmalarıyla devam eden antrenman, dayanıklılık koşularıyla tamamlandı.

BİZ ONLARA BÜYÜK GELİRİZ!

Fenerbahçe yönetiminden TFF’nin Süper Kupa maçını 7 Nisan’da oynatma kararıyla ilgili tepki geldi. Haber Global’a konuşan Ahmet Ketenci, “Hiç şaşırmadık. Biz bu samimiyetsizliği defalarca gördük. Hazırladıkları bir kurtlar sofrası var. Bizi yemeğe çalışıyorlar ama kusura bakmasınlar, biz onlara büyük geliriz, bizi yiyemezler” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ESKİ BAŞKANLARLA 2 NİSAN ZİRVESİ

Fenerbahçe yönetiminin, 2 Nisan’daki Olağanüstü Genel Kurul toplantısı öncesi önemli bir buluşma organize edeceği öğrenildi. Başkan Ali Koç’un 27 Mart’ta düzenleyeceği iftar yemeğine ligden çekilme fikriyle ilgili görüş alışverişinde bulunmak için tüm eski başkan ve yöneticileri davet ettiği ifade edildi.

FENERBAHÇE’YE BAŞKAN OLURUM!

Hull City’nin sahibi olan ve Fenerbahçeli olarak bilinen Acun Ilıcalı, çarpıcı açıklamalar yaptı. Ilıcalı, “Ali Koç’un arkasındayım. Görevi bırakmaması adına kendisini ikna etmek için elimden gelen her şeyi yaparım” dedi. Ilıcalı, “Bir gün Fenerbahçe’ye başkan olacak mısınız?” sorusuna “Şartlar onu gerektirirse ‘Fenerbahçe Başkanı olmam’ diyemem” yanıtını verdi.