Spor Fırtına'dan usta işi

Fırtına'dan usta işi

Paylaş
Fırtına'dan usta işi

Trabzonspor, Konya deplasmanında Trezeguet ile Fountas’ın harika golleri ve Visca’nın penaltısıyla 3 puanı kaptı. Ev sahibi Konyaspor’un tek golünü N’Zonzi kaydetti. Lig üçüncüsü Fırtına, takipçisi Beşiktaş ile puan farkını 6’ya çıkardı.

Trabzonspor, ligde kalma mücadelesi veren Konyaspor deplasmanında 3 puanı kaptı. Milli ara öncesi evindeki olaylı maçta Fenerbahçe’ye mağlup olan Fırtına, Konya’da maça istekli başladı. 19. dakikada Trezeguet, uzak mesafeden yaptığı harika şutla bordo-mavilileri öne geçirdi. İlk devre bu golle sona erdi. 56. dakikada Guilherme kaleye giden topa eliyle dokununca Trabzon, penaltı kazandı.

Haberin Devamı

59’da Visca, farkı 2’ye çıkardı. Bu dakikadan sonra ev sahibi Konyaspor, etkili oynayan taraftı. 79’da Nzonzi, skoru 2-1’e getiren golü attı. 82’de Konya gole çok yaklaştı. Junior’un şutu direkten döndü. 89. dakikada oyuna son dakikalarda giren Fountas, harika bir şutla galibiyeti getiren golü attı. İki güzel gol ve bir penaltıyla 3 puanı alan taraf Trabzonspor oldu. Son 4 lig maçında 2. galibiyetini alan bordo-mavillier, üçüncü sıradaki yerini sağlamlaştırdı. Fırtına, dördüncü sıradaki Beşiktaş ile puan farkını 6’ya çıkardı.

1 DAKİKALIK PROTESTO

Trabzonsporlu futbolcular, sahada 1 dakika hareketsiz kalarak TFF’yi protesto etti. Bordo-mavili futbolcular, maçın başlamasıyla orta sahada omuz omuza geldi. Konyasporlu oyuncular bu sırada kendi arasında pas yaptı. Kulüp, “Adaletsizliğe karşı dik duruşumuz sonsuza kadar devam edecek” paylaşımında bulundu.

Haberin Devamı

‘EMEK HIRSIZLARI ŞİKECİLER!’

Trabzonspor’dan PFDK kararlarına çok sert tepki geldi. Bordomavililerin başkan yardımcısı Taner Saral, “Büyük Trabzonspor taraftarı bilsin ki; emek hırsızları ve şikecilerle mücadelemiz sonsuza kadar devam edecektir” dedi. Kulübün sosyal medya hesabından da Trabzon için “Özerk bir cumhuriyet” açıklamasını yapan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a “Cumhuriyet içinde cumhuriyet kuran namerttir” yanıtı verildi.

ÜÇÜNCÜ SIRAYI ÇOK İSTİYORUZ

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, lig üçüncülüğü adına önemli bir galibiyet aldıklarını ifade etti. Avcı, milli arada iyi hazırlandıklarını belirtip “Üstün bir futbolla 3 puanı aldık. Hem lig üçüncülüğü hem de Fenerbahçe yenilgisini unutmak adına iyi oldu. Lig üçüncülüğünü istiyoruz. Bu oyunun üstüne koyup yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz” şeklinde konuştu.