Spor 2020'de şehirler belli oldu: Türkiye yok

2020'de şehirler belli oldu: Türkiye yok

Paylaş
2020'de şehirler belli oldu: Türkiye yok

UEFA 2020 Avrupa Şampiyonası'nın oynanacağı şehirleri belirledi. 2020 Avrupa Şampiyonası maçlarını oynatmak için aday olan 19 aday şehirden 13 tanesi UEFA İcra Komitesinin tarafından belirlendi

Buna göre 2020 Avrupa Şampiyonsı yarı final maçları ve final karşılaşması İngiltere'nin Başkenti Londra'da oynanacak. Bakü, Roma, Münih ve Saint Petersburg şehirleri ise 3 tane grup maçı ve çeyrek final maçlarına ev sahipliği yapacaklar. Brüksel, Bilbao, Kopenhang, Budapeşte, Amsterdam, Dublin, Bükreş ve Glasgow şehirlerinde de 3 tane grup maçına ve son 16 takımın çeyrek finale çıkmak için mücadele edeceği karşılaşmalar oynanacak.

Türkiye'nin ismi ise daha önce Yarı final ve Final karşılaşmaları için geçmişti. Böylece bir Avrupa Şampiyonası'ni organize etmek ya da yeni haliyle herhangi bir kentte maçların oynanması hayali başlamadan sona ermiş oldu. Bu arada Futbol Federasyonu Başkanvekili Servet Yardımcı daha önce 2024 Avrupa Şampiyonası'nın tamamı için adaylık çalışması başlatılacağını duyurmuştu.

Haberin Devamı