Spor Icardi zirvede

Icardi zirvede

Paylaş
Icardi zirvede

Icardi, bu sezon şu ana dek 28 gol ve 11 asistle 37 kez skora doğrudan etki etti. Kariyerinin en fazla gol katkısı verdiği dönemini yaşayan Arjantinli forvet, yapay zeka tarafından sezonun ikinci yarısının en iyi golcüsü seçildi.

6 haftadır üst üste ağları sarsan ve bu süreçte 7 gol kaydeden Icardi, şampiyonluk yarışında Galatasaray’a büyük katkı vermişti. Ligdeki gol sayısını 21’e yükselten Arjantinli forvet, Dzeko’yu (20) geride bırakıp krallık yarışında zirveye yükselmişti. Mevcut verileri baz alan yapay zeka, sezonun ikinci yarısının en iyi golcülerini belirledi. Listenin ilk sırasında 215 puanla Icardi yer aldı. Tangocu’yu sırasıyla Dzeko (209-Fenerbahçe), Manaj (188-Sivasspor), Semih (184-Beşiktaş) ve Piatek (166-Başakşehir) izledi. Bu sezon şu ana dek 28 gol ve 11 asistle 37 kez skora doğrudan etki eden Icardi, kariyerinin en fazla gol katkısı verdiği dönemini yaşıyor.

Haberin Devamı

HESAP KAPATACAK

Sivas maçına hazırlanan Galatasaray’da kritik karşılaşmaya hesap kapama gözüyle bakılıyor. Ligde üst üste 15 maçtır kazanan sarıkırmızılılar, son puan kaybını sezonun ilk devresinde Sivas deplasmanında yaşamıştı. 11 Ocak’ta Yiğidolar’ın ev sahipliğinde oynanan mücadele 1-1 sonuçlanmıştı.

ŞAMPİYONLUĞA YERLİ AMBARGO

Türk teknik direktörlerin şampiyonluklara koyduğu ambargo bu sezon da sürecek. Süper Lig’de son 16 sezonun tamamında yerli hocaların çalıştırdığı takımlar mutlu sona ulaştı. Bu süreçte 13 farklı teknik adam şampiyonluk sevinci yaşadı. Ligde şampiyonluk gören son yabancı hoca, 2007-2008 sezonunda Galatasaray’ın başında Alman Karl Heinz Feldkamp’tı.