Spor Konferans Ligi Fenerbahçe'nin kasasını doldurdu! İşte kalem kalem tüm kazançlar

Konferans Ligi Fenerbahçe'nin kasasını doldurdu! İşte kalem kalem tüm kazançlar

Paylaş
Konferans Ligi Fenerbahçe'nin kasasını doldurdu! İşte kalem kalem tüm kazançlar

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde adını çeyrek finale yazdıran Fenerbahçe kasasını doldurdu. Fenerbahçe, bu sezon tüm Avrupa serüveni boyunca ciddi bir gelir kazandı.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanşında, ilk maçta deplasmanda 3-0 mağlup ettiği Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımına 1-0 yenilmesine rağmen adını çeyrek finale yazdırdı. Sarı-lacivertliler, Belçika ekibini eleyerek 1 milyon Euro daha gelir elde etti.

Haberin Devamı

3 ÖN ELEME GEÇEREK GRUPLARA KALDI

Sarı-lacivertli ekip, bu sezon Avrupa Konferans Ligi Elemeleri'nde sırasıyla Zimbru, Maribor ve Twente'yi eleyerek gruplara kaldı. Elemeleri geçerek 1.65 milyon Euro gelir elde eden sarı-lacivertliler, gruplara katıldığı için 2.94 milyon Euro, kat sayı olarak da 979 bin Euro'yu kasasına koydu.

Grup aşamasında 4 galibiyet 2 mağlubiyet alan sarı-lacivertli ekip, galibiyet başına 500 bin Euro olmak üzere toplam 2 milyon Euro gelir elde etti. Grubunu lider tamamlayan Fenerbahçe, liderlik için 650 bin Euro, son 16 turuna kaldığı için de 600 bin Euro kazandı. Son olarak Union Saint-Gilloise'yı eleyen sarı-lacivertliler, 1 milyon Euro daha elde etti. Sarı-lacivertlilerin bu sezon Avrupa Konferans Ligi'nden elde ettiği gelir şu şekilde;

Haberin Devamı

ÖN ELEME TURU: 1.65 milyon euro

GRUPLARA KATILIM: 2.94 milyon euro

ÜLKE KATSAYISI: 979 bin euro

GRUPLARDA GALİBİYET GELİRİ: 2 milyon euro

GRUP LİDERLİĞİ: 650 bin euro

SON 16 TURU: 600 bin euro

ÇEYREK FİNAL: 1 milyon euro

TOPLAM GELİR: 9.8 milyon euro

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde yarı finale yükselmesi durumunda ise 2 milyon Euro daha kasasına koyacak.