Spor Önce çile sonra 4 köşe

Önce çile sonra 4 köşe

Paylaş
Önce çile sonra 4 köşe

Kanarya, Pendik karşısında 1-0 geriye düşmesine rağmen Mert Hakan ile eşitliği yakaladı, Batshuayi (pen.) Ferdi ve İrfan Can’la bulduğu gollerle 3 puanı aldı. Pendik’te 71’de Welinton ve 90+1’de Lusamba kırmızı kart gördü.

Fenerbahçe, evinde konuk ettiği Pendik engelini ikinci yarıda bulduğu gollerle aştı. Sarı-lacivertliler, 30’da Halil’in, kafa golüyle 1-0 geriye düştü. Dzeko’nun kaşından yaralanması ve sık sık fauller nedeniyle devreye 11 dakika uzatma verildi. İlk devre Pendikspor’un 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarıda üst üste ataklarla gol kovalayan Kanarya, 59. dakikada Mert Hakan’ın harika şutuyla golü buldu ve skoru 1-1’e getirdi.

Haberin Devamı

71. dakikada Welinton, ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. 72’de Krunic’in kafa vuruşu üst direkten döndü. 85. dakikada İrfan Can’a ceza sahası çizgisinin önünde faul yapıldı. VAR’ın uyarısıyla pozisyonun içeride olduğu tespit edildi ve Fenerbahçe, penaltı kazandı. 87’de Batshuayi, penaltıyı gole çevirdi. Skor 2-1’e geldi. Uzatma dakikalarında Lusamba da kırmızı kart gördü. 90+4’de Ferdi, bu sezonki ilk golünü atıp skoru 3-1 yaptı. 90+9’da İrfan Can, maçı bitirdi: 4-1. Kanarya, lider Galatasaray ile puan farkını 2’ye indirdi.

İRFAN CAN GERİ DÖNDÜ

25 Şubat’ta sağ arka alt adalede 2’nci derece yırtık tespit edilen ve bu sebepten dolayı 4 maçta görev alamayan İrfan Can Kahveci, takıma geri döndü. Saint-Gilloise maçında riske edilmeyen milli oyuncu, Pendik’e karşı ikinci yarıda oyuna dahil olup golünü attı.

Haberin Devamı

EMRE BELÖZOĞLU’NA KÜFÜRLÜ TEZAHÜRAT

Ziraat Türkiye Kupası’nda Emre Belözoğlu’nun teknik direktörlüğünü yaptığı Ankaragücü’ne elenen Fenerbahçe’de taraftarlar, Belözoğlu’na o karşılaşmada gösterdikleri tepkinin bir benzerini de Kadıköy’de gösterdi. Taraftarlar maç öncesi, eski hocalarına küfürlü tezahüratta bulundu.

HAKEME BÜYÜK TEPKİ

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, hakem Kadir Sağlam’a tepki gösterdi. Dündar, “Bir hakem rezaleti izliyoruz. Kadir Sağlam sahaya futbol oynatmak için değil, sık sık oyunu durdurmak ve futbolculara Trabzonspor maçı öncesinde bol bol sarı kart göstermek için çıkmış” dedi.

DZEKO’NUN KAŞI AÇILDI

Maçın 33. dakikasında iki Pendiksporlu stoperin arasından kafa vuruşu yapan Edin Dzeko, rakibiyle çarpıştı. Kaşında kanama meydana gelen ve saha içinde tedavisi yapılan Boşnak forvet, ilk yarıyı kafasında bandajla bitirdi. Dzeko, ikinci devreye bandajsız çıktı.