Spor Rekorla gidiyor

Rekorla gidiyor

Paylaş
Rekorla gidiyor

Bayern Münih, Sacha Boey için 25 milyon euro bonservis ve 5 milyon euro da bonus önerdi. Oyuncuyu 2021 yazında 1 milyon 150 bin euroya alan Galatasaray, bonservisi 30 milyona yükseltmek için kıran kırana pazarlıkta. Transfer gerçekleşirse bu rakam, Türk futbol tarihinin en pahalı satışı olarak kayıtlara geçecek.

Galatasaray, Türk futbol tarihinin en pahalı satışına imza atmaya hazırlanıyor. Sarı-kırmızılılar, Sacha Boey’in transferi konusunda Bayern Münih ile anlaşmak üzere. Alman ekibi, Fransız sağ bek için son olarak 25 milyon euro bonservis ve 5 milyon euro da bonus içeren bir teklifte bulundu. Galatasaray yönetimi ise özel uçakla Türkiye’ye gelen Bayern’li yetkililerle bonservis bedelini 30 milyon euroya yükseltmek için kıran kırana pazarlık yapıyor. Sarı-kırmızılılar, 23 yaşındaki futbolcuyu 2021 yazında 1 milyon 150 bin euro karşılığı Fransız ekibi Rennes’den kadrosuna katmıştı. Yönetim, istediği rakama ulaşırsa hem Boey’den yaklaşık 30 kat kar elde edecek hem de Türkiye’nin transfer rekorunun sahibi olacak. Galatasaray’ın bugüne kadar en yüksek bedelle gönderdiği isim Badou Ndiaye idi. Senegalli orta saha, 2017- 2018 sezonunun devre arasında 16 milyon euro karşılığı Stoke City’nin yolunu tutmuştu.

Haberin Devamı

SÖZLEŞME 4.5 YILLIK

Boey’in Bayern Münih ile yaptığı anlaşmanın detayları da belli oldu. Başarılı futbolcu, Alman devi ile 4.5 sezonu kapsayan bir sözleşme imzalayacak. Boey ayrıca yıllık 3 milyon euro garanti ücret kazanacak

BOEY’İN KARNESİ

Boey, Galatasaray kariyerinde 81 resmi maça çıkarken 4 gol ve 4 asistlik katkı verdi. Fransız futbolcu, özellikle geçtiğimiz sezonki performansıyla elde edilen şampiyonlukta etkin rol oynadı. Boey’in bu sezonki rakamları ise şöyle: 19 Süper Lig maçı 1 gol, 10 Şampiyonlar Ligi maçı 1 gol.

YERİNE ÜÇ ADAY

Galatasaray, Boey’in boşluğunu doldurmak için hemen harekete geçti. Sarı-kırmızılıların listesinde şimdiden 3 aday var. Bu isimlerden biri Marvin Senaya. Strasbourg forması giyen 22 yaşındaki Fransız futbolcunun güncel piyasa değeri 1 milyon euro olarak gösteriliyor. İtalyan basını ise Galatasaray’ın Roma’da oynayan milli futbolcu Zeki Çelik için nabız yokladığını öne sürdü. Haberde Cim Bom’un Boey’in yerini Zeki ile doldurmayı hedeflediği belirtildi. Başakşehir’e kiralanan Dubois’nın geri çağrılması da ihtimaller arasında

Haberin Devamı

TUCHEL DOĞRULADI

Boey’in transferi konusunda bir açıklama da Almanya’dan geldi. Bayern Münih Teknik Direktörü Thomas Tuchel, Fransız futbolcu ile yapılan görüşmeleri doğrularken, “Açıklama ne zaman” sorusuna “Bugün olmaz” yanıtıyla resmi bildirim için net bir tarih vermedi.

TARAFTAR BURUK

Boey’in ayrılığı sarı-kırmızılı taraftarları ikiye böldü. Bir kısım taraftar, Fransız futbolcunun gidişinin kora kor devam eden şampiyonluk yarışında takıma kan kaybettireceğini düşünüyor. Bazıları ise kulübün ekonomik anlamda nefes alabilmesi için yapılacak satışı olumlu karşılıyor.

KEŞKE HEPSİ KASAYA GİRSE!

Sarı-kırmızılılar, tarihi satışı gerçekleştirse de gelecek rakamın büyük bölümü kasaya girmeyecek. Sözleşmedeki madde gereği Boey’in satışından elde edilecek karın yüzde 15’i eski kulübü Rennes’e ödenecek. Ayrıca yapılan anlaşma nedeniyle kalan rakamın yarısına yakını da Bankalar Birliği’ne gidecek.

TETE İÇİN ZENİT DEVREDE

Transferde hareketli saatler yaşayan Galatasaray’da Tete için Zenit devrede. Rus ekibi, Brezilyalı oyuncu için sarıkırmızılılara 6 milyon euro teklif etti. Galatasaray ise kapıyı 10 milyon eurodan açtı. İki kulüp arasında görüşmeler devam ediyor. Yönetim, 8 milyon euro bonservis ve bonus içeren bir sözleşmeye de sıcak bakıyor.

Haberin Devamı

SOSYAL MEDYADA BARAJ TEPKİSİ

Galatasaray’ın İstanbulspor karşısında frikikten attığı ikinci golde barajın uzaklığı dikkat çekmişti. TRT’nin ölçümlerine göre baraj, olması gereken 9 metre 15 santim yerine 10.5 metreye kuruldu. Hakem Bahattin Şimşek’in yaptığı adımlama hatası özellikle rakip takım taraftarlarının tepkisini çekti.

ASLAN’A ARA YOK

Galatasaray, ara vermeden Gaziantep maçının hazırlıklarına start verdi. Dinamik ısınmayla başlayıp topa sahip olma çalışmalarıyla devam eden idman, çift kale maçla sona erdi.