Spor "Şampiyonluk bizi bekliyor"

"Şampiyonluk bizi bekliyor"

Paylaş
"Şampiyonluk bizi bekliyor"

Galatasaray, ezeli rakibinin çekildiği Süper Kupa finali sonrası hemen lige döndü. Teknik direktör Okan Buruk, “Şimdi şampiyonluğa odaklanacağız. 7 maç sonra kupa müzemizde olacak” dedi.

Galatasaray’a bahar erken geldi. Süper Kupa’nın kazanılmasıyla Cim Bom’da artık tek hedef lig şampiyonluğu kaldı. Teknik direktör Okan Buruk, bayramı da hesaba katarak oyuncularına iki gün moral izni verdi. İzin öncesinde oyuncularıyla konuşan Buruk, “Çok başarılı bir sezon geçiriyoruz. Şimdi en büyük hedefimize ulaşmak istiyoruz. 7 finalimiz kaldı, şampiyonluğa odaklanacak ve kalan 7 maçın hepsine bir final havasında çıkacağız. Dinlenin, sevdiklerinizle zaman geçirin” uyarısı yaptı. Buruk futbolcularının kısır tartışmalar içine girmemesini ve futbola konsantre olmalarını da istedi.

Haberin Devamı

EKSİK DE KALMADI

En yakın takipçisi Fenerbahçe’nin 2 puan önünde bulunan ve şampiyonluk yarışında avantajlı konumdaki Galatasaray, kalan 7 maçın startını 15 Nisan’da Alanya deplasmanında verecek. Kalan 7 maçın 4’ünü İstanbul’da oynayacak olmanın avantajına da sahip olan Galatasaray’da 2 maç ceza alan yedek kaleci Günay dışında eksik de bulunmuyor. Cim Bom’da planlar arasında 37. haftada Rams Park’ta konuk edilecek Fenerbahçe derbisine en az 2 puan farkla çıkmak, alınacak galibiyet ile son haftadaki Konyaspor deplasmanına, “Şampiyon apoleti” ile çıkmak da yer alıyor.

DURDURULAMIYOR

Galatasaray’da bu sezon sakatlıklar nedeniyle bir süre forma giyememesine rağmen Mauro Icardi fırtınası durmuyor. Ligde 28 karşılaşma sonrasında 18 gol, 7 asist ile 25 gole doğrudan katkı yapan Arjantinli golcü, 1 dakikalık Süper Kupa finalinde de golünü atmıştı. Şampiyonluk yolunda her maçın önemli olduğu son maçlarda da formunu yükselten Icardi’nin Avrupa’daki 12 maçta 6 golü bulunuyor.

Haberin Devamı