Spor Savunma tamam sıra hücumda

Savunma tamam sıra hücumda

Paylaş
Savunma tamam sıra hücumda

A Milli Takım hocası Montella, Macaristan karşısında hücumda yaşanan üretkenlik sorununu gidermek için düğmeye bastı. Avusturya karşısında forvet hattını değiştirecek olan İtalyan teknik adam, sıkı presle rakibe hata yaptırmayı planlıyor.

EURO 2024’e hazırlanan A Milli Takımımız, oynadığı ilk özel maçta Macaristan’a 1-0 mağlup olmuştu. Son dönemin formda ekibi karşısında sergilenen futbol geçer not alırken hücumdaki üretkenlik sorunu göze çarpmıştı. Ay-Yıldızlılar’da orta saha ve savunmanın performansından memnun olan teknik direktör Vincenzo Montella, bu problemi gidermek için düğmeye bastı. İtalyan hoca, yarın Avusturya ile oynanacak mücadelede daha ofansif bir futbolu tercih edecek.

Haberin Devamı

Kanat akınlarının yanı sıra göbekten de rakip savunmayı delmeye çalışacak olan milliler, ayrıca ön bölgede Avusturya’ya sıkı pres uygulayıp rakibi hataya zorlayacak. Montella, bu formatı sahaya yansıtabilmek için kadroda değişikliğe gidecek. Macaristan karşısında daha az şans verdiği isimlerle maça başlamayı düşünen tecrübeli teknik adam, idmanlarda bu futbolcular üzerinde duruyor. Montella’nın Macaristan’da sahaya ilk 11’de sürdüğü Yunus Akgün, Orkun Kökçü, Kenan Yıldız ve Enes Ünal’ı bu kez yedek soyundurması bekleniyor.

ALKIŞLAR İSMAİL’E

Macaristan karşılaşmasında İsmail Yüksek’in orta sahadaki performansı göz kamaştırdı. Adeta sahanın her yerinde olan Fenerbahçeli yıldız futbolcu, karşılaşma boyunca girdiği 15 ikili mücadelenin 10’undan galip ayrıldı. 51’i isabetli 59 pas atan İsmail, savaşmaktan vazgeçmeyen yapısıyla Montella’nın gözdesi oldu.

Haberin Devamı

CENK SOL BEKE

Ferdi Kadıoğlu’nun ardından Rıdvan Yılmaz da sakatlığı nedeniyle milli takım kadrosundan çıkarılmıştı. Bu iki ismin yokluğunda sol beke Cenk Özkaçar geçecek. Milli takımda zaman zaman bu bölgede görev yapan 23 yaşındaki futbolcu, Avusturya maçında ilk 11’de sahaya çıkacak.

DİNKÇİ İÇİN REKOR RAKAM

Bonservisi Werder Bremen’de bulunan ve 1 yıllığına Heidenheim’a kiralanan Eren Dinkçi, birçok takımın gözdesi oldu. Sky Sports’un haberine gören Heidenheim, yıldız futbolcunun 5 milyon euroluk serbest kalma bedelini ödeyerek bonservisini almak istiyor. Heidenheim, Eren’i söz konusu bedelle kadrosuna katması durumunda genç futbolcu kulüp tarihinin en pahalı transferi olarak kayıtlara geçecek.

ARDA GÜLER BU KEZ 11’DE

Ay-Yıldızlılar’da teknik patron Montella, Avusturya karşısında Arda Güler’i ilk 11’de sahaya sürmeye hazırlanıyor. Montella, Real Madrid forması giyen genç futbolcuyu 10 numara pozisyonunda oynatacak. İtalyan hoca, oyuncusundan takımın hücumdaki beyni olmasını bekliyor. Montella, hücumdaki birçok varyasyonu Arda’nın üzerine kuracak.