Spor Tek rakibi sakatlık

Tek rakibi sakatlık

Paylaş
Tek rakibi sakatlık

Olympiakos karşısında Oosterwolde’nin yaşadığı sakatlık “Bu işte var bir gariplik” dedirtti. Bu sezon 10 futbolcunun uzun süre sahalardan uzak kalması, teknik ekip ve sağlık heyetini eleştiri oklarının hedefi haline getirdi.

Olympiakos deplasmanından 3-2’lik yenilgiyle dönen Fenerbahçe, Konferans Ligi’nde tur şansını 18 Nisan’da İstanbul’da oynanacak rövanşa bıraktı. Alınan mağlubiyetin yanı sıra Oosterwolde’nin yaşadığı ciddi sakatlık, sarılacivertlilerin üzüntüsünü ikiye katladı. Yaşanan sakatlıklar nedeniyle Fenerbahçe için ‘Revirbahçe’ ve ‘Fener sakata geldi’ başlıkları sıkça atılmıştır. Ancak durum, bu sezon olağanüstü bir hal aldı. Mevcut kadroda yer alan tam 10 futbolcu, uzun süreli sakatlıkları nedeniyle birçok maçta görev yapamadı. Defans hattında Becao, Djiku, Serdar Aziz, Osayi, Çağlar; orta sahada Fred, Zajc, Mert Hakan; hücumda ise King ve Cengiz, sakatlıktan yakasını kurtaramayan isimler oldu. Birçoğunun darbe nedeniyle değil adale sakatlığı yaşaması “Bu işte var bir gariplik” dedirtti. Eleştirilerin odağında teknik ekip ve sağlık heyeti var. Otoriteler, yaşanan adale sakatlıklarının İsmail Kartal ile ekibinin yanlış ve aşırı yükleme içeren çalışma programları nedeniyle meydana geldiği konusunda hemfikir. Sakatlıkların bu kadar uzun sürmesi ise sağlık heyetinin hatalı tedavi uyguladığı görüşünü ön plana çıkarıyor. Özellikle lige verilen aralarda dahi sakatlıkların geçmemesi, sağlık heyetini hedef tahtası konumuna getirmiş durumda.

Haberin Devamı

OOSTERWOLDE SEZONU KAPATTI

Fenerbahçe’de Oosterwolde’nin sakatlığı beklenenden ciddi çıktı. Yapılan açıklamada, Hollandalı futbolcunun çekilen MR’ında menisküs yırtığı tespit edildiği belirtildi. Ameliyat edilmesi planlanan yıldız futbolcunun, sezonun geri kalan bölümünde görev yapamayacağı öğrenildi.

TÜRK BAYRAĞI’NI HAZMEDEMEDİLER!

Olympiakos maçında Dzeko ve İrfan Can Kahveci’nin taraftarlara formadaki Türk Bayrağı’nı göstermesi Yunanistan’da gündem oldu. Yunan basınından Gazzetta, Dzeko için “Türklerin takdirini kazanmak için farklı bir yol buldu” yorumunu yaptı. Metrosport ise UEFA’nın her iki oyuncuya da ceza vermesi gerektiğini yazdı.

ARA VERMEDİ

Kanarya, ara vermeden Karagümrük maçının hazırlıklarına başladı. Djiku ile King, antrenmanın ilk bölümünde takımla birlikte çalıştı. Mert Hakan ise bireysel çalışmalarına devam etti.

Haberin Devamı

BAYRAMLAŞTILAR

Sarı-lacivertlilerde geleneksel bayramlaşma töreni dün yapıldı. Faruk Ilgaz Tesisleri’ndeki törene yöneticilerin yanı sıra amatör şube sporcuları da katıldı.

BİR KISMI AYRILDI

Sarı-lacivertliler, diz ameliyatı geçiren Peres’in lisansını çıkarmamıştı. Ara transfer döneminde takımdan ayrılan Lincoln, Emre Mor ve Crespo da sezonun ilk yarısında yaşadıkları sakatlıklar nedeniyle uzun süre takımdan ayrı kalmıştı

DÖRT İSİM TAŞ GİBİ

Fenerbahçe’de bu sezon sakatlık yaşamayan 4 futbolcu bulunuyor. Livakovic, Mert, Szymanski ve Tadic, sakatlık nedeniyle hiçbir maçı kaçırmadı. Dzeko, Ferdi, Batshuayi ve İsmail Yüksek ise çok kısa süreli sakatlık yaşayan isimler oldu.

BECAO’DA SORUN YOK

Olympiakos maçında sakatlık yaşayan bir diğer isim Becao olmuştu. Ancak Brezilyalı stoperden iyi haber geldi. Herhangi bir ağrısı bulunmayan Becao’nun kendini iyi hissettiği için MR çekilmesine gerek duyulmadı.

40 MAÇTA 25 FARKLI DEFANS

Sakatlıklar nedeniyle Fenerbahçe’de defans kurgusu bu sezon bir türlü tam oturmadı. İsmail Kartal, Olympiakos karşısında geri dörtlüde Osayi, Çağlar, Becao ve Oosterwolde’yi ilk kez bir arada oynattı. Sarı-lacivertliler, Süper Lig ve eleme turları hariç Konferans Ligi’ndeki 40 maça 25 farklı defans hattıyla çıktı.

Haberin Devamı

FERDİ İÇİN GÖRÜŞÜLMEDİ

Fenerbahçe’nin Konferans Ligi’nde yarı finale yükselmesi halinde muhtemel iki rakibinden biri olan Aston Villa’nın Ferdi Kadıoğlu’nu transfer etmek istediği öne sürülmüştü. İtalyan gazeteci Fabrizio Romano, İngiliz ekibi ile Fenerbahçe arasında bu transfer için herhangi bir görüşme yapılmadığını duyurdu.

SEÇİM 27 NİSAN’DA

Fenerbahçe, seçimli yüksek divan kurulu toplantısının 27 Nisan Cumartesi günü yapılacağını açıkladı. Faruk Ilgaz Tesisleri’de saat 10.00’da başlayacağı duyurulan ve yeni divan kurulu başkanının belirleneceği toplantı için çoğunluk aranmayacağı belirtildi.