Spor VAR'da yabancı devrimi

VAR'da yabancı devrimi

Paylaş
VAR'da yabancı devrimi

Süper Lig’de sezon sonuna kadar kritik maçlara yabancı VAR hakemi atanacak. Yeni uygulama, bu hafta oynanacak Ankaragücü-Gaziantep, Karagümrük- Fenerbahçe ve Alanya-Galatasaray karşılaşmaları ile hayata geçirilecek.

Bu sezon birçok yeni uygulamayı hayata geçiren Türkiye Futbol Federasyonu, bunlara bir yenisini ekledi. Süper Lig’de bu haftadan itibaren sezonun geri kalan bölümünde kritik maçlarda yabancı VAR hakeminin görevlendirileceği duyuruldu. Yapılan açıklamada, “UEFA ve Avrupa’nın 5 ülke federasyonu ile yapılan görüşmeler sonucunda, Süper Lig’in 32. haftasından lig sonuna kadar haftanın kritik maçlarında yabancı Video Yardımcı Hakemi (VAR) görevlendirilecek. TFF tarafından sadece Avrupa’nın üst düzey liglerinden olan; İtalya, İspanya, Almanya, Hollanda ve Portekiz futbol federasyonlarına yapılan VAR talebi, ilgili ülke federasyonları tarafından kabul edildi. Yabancı VAR hakeminin görev yapacağı müsabakalarda iletişim dili Türkçe ve İngilizce olacak. Bu nedenle; VAR’ın yanında İngilizce iletişim kurabilen AVAR, AVAR 2 ve VAR Destekçisi (VAR Support) görev yapacak” denildi. Duyuruda, bu hafta oynanacak Ankaragücü-Gaziantep, Karagümrük- Fenerbahçe ve Alanya-Galatasaray maçlarına yabancı VAR hakeminin atanacağı belirtildi.

Haberin Devamı

PORTEKİZ’DEN İKİ HAKEM

Portekiz basını, Süper Lig’de VAR’da görev yapacak hakemleri açıkladı. Lusa’nın haberinde Karagümrük-Fenerbahçe maçında Andre Narciso ve Alanyaspor-Galatasaray karşılaşmasında Fabio Melo’nun VAR’da olacağı belirtildi.