Spor Zirveye bomba düştü

Zirveye bomba düştü

Paylaş
Zirveye bomba düştü

Galatasaray-Antalya maçında verilen penaltının MHK’deki görüntü ve kayıtları gündeme bomba gibi düştü. TFF, anında açıklama yaparak tüm kayıtları yayınladı. Galatasaray-Antalya ve Fenerbahçe-Kasımpaşa maçlarındaki hakem hataları dikkat çekti.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 13 Mart’ta “Hakemler 1 Mart’ta toplantı yaptı, Galatasaray’ın Antalya maçında kazandığı penaltının yanlış karar olduğunu itiraf etti. Bu görüntüler TFF’de var” demişti. 26 Şubat’ta oynanan maçı Galatasaray 2-1 kazanmıştı. Hakemlerin 1 Mart’ta yaptığı toplantının görüntüleri ve konuşmaları sosyal medyada yayınlandı. Maçın hakemi Abdülkadir Bitigen, VAR hakemi Özgür Yankaya ve MHK Danışmanı Hugh Dallas’ın da olduğu ses kayıtlarında penaltı kararının yanlış olduğu vurgulanıyor.

Haberin Devamı

BASİT BİR TEMASMIŞ

Hakem Abdülkadir Bitigen’in, “Küçük bir temas, penaltı değilmiş” ve Özgür Yankaya’nın, “Basit bir temas için hakemi çağırıp niye baskı altına aldım ” dediği de konuşmalarda yer alıyor. Dallas’ın VAR hakemi Özgür Yankaya’ya, “Size defalarca söyledim, defans oyuncusuna odaklanın. Hücum oyuncusu penaltı almak için abartacak. Basit darbelere penaltı vermiyoruz” dediği görüldü. Ses kayıtlarının açıklanmasına başta Galatasaray olmak üzere büyük tepkiler geldi. TFF hemen harekete geçerek soruşturma açtı. Sonrasında da 1 Mart’ta yapılan toplantının tüm kayıtlarının görüntü ve ses kaydını yayınladı. Kayıtlarda Fenerbahçe’nin Kasımpaşa maçında bir penaltısının verilmediği, uzatma dakikalarında verilen penaltının da yanlış olduğu vurgulandı.

Haberin Devamı

LİGİ DİZAYN EDİYORLAR

Fenerbahçe yöneticisi Can Gebetaş, “1 Mart’ta yapılan değerlendirme toplantısı son yıllarda ve bu sezon adaletsizliğin fotoğrafıdır” dedi. Gebetaş açıklamasında bütün sezonun değerlendirme toplantısının açıklanmasını da isteyerek, “Saha içinde ve dışında standart dışı kararların Süper Lig ’in kaderini birebir etkilediğini defalarca belirttik, sezonlardır da yaşıyoruz. Türk futbolu büyük bir kördüğüm ve bataklığın içerisine çekilmektedir” diye konuştu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Gelişmeler üzerine TFF bir açıklama yaptı. Açıklamada, “MHK’nin düzenli olarak yaptığı, iç değerlendirme toplantılarından biri, sorumsuz ve kötü niyetli kişiler tarafından sosyal medyada yayınlanmıştır. Bu suçtur. Bu toplantılar haftanın değerlendirilmesi ve emsal olayların tartışılması için yapılmıştır. Konuyla ilgili soruşturma başlatılmış, online toplantının tamamı TFF YouTube kanalından yayınlanmıştır” denildi.

KORKMAYIN, CESUR OLUN

MHK Toplantısının hemen başında TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin, “Kim şampiyon olursa olsun, kim küme düşerse düşsün bizi ilgilendirmiyor. Taraftar ve sosyal medyadan etkilenmeyin. Algı yapıp baskı yaparak sizleri rahatsız ediyorlar. Cesur olun” dediği dikkat çekiyor.