Bilim - Teknoloji Spotify'ı bedava kullanıyorsanız size kötü haber
Paylaş
Spotify'ı bedava kullanıyorsanız size kötü haber

Spotify, sunduğu ücretsiz üyelik sistemine dahil olan kullanıcılarını üzecek bir uygulamaya geçiş yapmak zorunda kalabilir

50 milyon premium üyeye sahip olmasının ardından Spotify, yakın bir zaman içerisinde dinleyicilerinin belirli şarkılar için hizmetin ücretli kademesinde olmalarını gerektirebilir.

Şu anda sahip olduğu müzik lisanslarının sürelerinin sona ermeye başlaması ile beraber Spotify, The Verge'ün belirttiğine göre, belirli albümleri hizmetin ücretli sürümü ile sınırlamak zorunda kalabilir.


Şu anda Spotify'ın kütüphanesi bedava ve Premium kullanıcılar için sunulan şarkılar, ücretsiz üyelere de sunuluyor. Aylık olarak üyelik ücretini ödemeyi kabul edenler, offline oynatma, sınırsız şarkı atlama, mobil cihazlarda sınırsız şarkı seçimi ve reklamsız dinleme gibi özelliklere sahip oluyor.

YENİ ÇIKACAK ALBÜMLERİ ETKİLEYEBİLİR


Her ne kadar bu raporlar Spotify tarafından doğrulanmış olmasa da, görünene göre bu durum sadece yeni çıkacak albümleri etkileyebilir ve hizmetin 30 milyonun üzerindeki şarkı seçeneğinin büyük bir kısmı aynı kalabilir.

Spotify'ın bedava dinleyicileri için daha fazla özellik sunmayı planladığı ve Premium üyeleri için orijinal podcast'ler ve kayıpsız ses yayını gibi ekler sunmayı planladığına dair söylentiler bulunmaktaydı. Ancak büyük müzik markaların hizmetin reklam destekli bölümünü çok sevmedikleri bariz ve Spotify, müzik hakları için tekrar anlaşırken, çok fazla seçeneği olmayabilir.

Her ne kadar Spotify bedava seçeneğini korumayı planlıyor olsa da, rakipleri arasında kendisini karşılaştırabileceği biri bulunmuyor. Tidal ve Apple Music gibi rakip hizmetlerin herhangi bir uzun süreli bedava üyelik seçeneği bulunmuyor ve bunun yerine belirli sanatçılar ile sınırlı, süreli deneme süreçleri ile aylık üyelerini arttırmaya çalışıyorlar.

Haberin Devamı