Bilim - Teknoloji Spotify, Trump’ın seyahat yasağını kaldırdı
Paylaş
Spotify, Trump’ın seyahat yasağını kaldırdı

ABD Başkanı Donald Trump'ın seyahat yasağına, şaşırtıcı bir eleştiri geldi

Popüler müzik uygulaması Spotify, Trump’un seyahat yasağına dahil olan Müslüman çoğunluklu 6 ülke olan Suriye, Sudan, Somali, Libya, Yemen ve İran’dan sanatçıların yer aldığı yeni bir video ve müzikle “Yasaklı olduğum” isimli bir parça yayınladı.

EVLERİNDEN UZAKLAŞTIRILAN SANATÇILARIN HİSLERİNİ ANLATIYOR


VOX’ta yer alan habere göre, Toronto’da çekilen video ve kaydedilen müzik, iç savaştan dolayı işkenceye maruz kalan, aşırılık yanlısı kişilerden ölüm tehditleri alan ve evlerinden uzaklaştırılan sanatçıların hislerini anlatıyor.


SPOTIFY AÇIKLAMA YAPTI


Spotify’dan yapılan basın açıklamasında ise, “Farklı kültürlerden sanatçıları bir araya getirmek ve susturulmuş insanların ve toplulukların seslerini yükseltmek hedefi” güdülüyor.

Uluslararası sanatçılar arasında İran’dan bir DJ olan Kasra V, Sudan’dan Sufyvn, Libya’dan Ahmed Fakroun ve Yemen’den Methal yer alıyor.

Sanatçılar tarafından üretilen altı şarkının her birinde sivil haklar, özgürlük, savaş, kişisel keder ve kimlik temaları yer alıyor.


'BİR ŞEY YAPMAK İSTİYORSAM ORADAN AYRILMAM GEREKTİĞİNİ FARK ETTİM'


Yemenli bir sanatçı olan Methal, müziği din ve sosyal adalet gibi konularda cesaret kırıcı olduğu için ölüm tehditleri aldıktan sonra 2014 yılında müzik yapmayı bıraktığını söylüyor. Pasaportunu ve gitarını toplayan Methal, soluğu kaçmak için bir teknede alıyor.

Methal, Spotify videosunda “Sevdiğim bir şeyi yapmaya devam etmek istiyorsam oradan ayrılmam gerektiğini fark ettim” diyor.

Ancak Spotify projesi altı sanatçının hikayelerini vurgularken, seyahat yasağı içerdiği altı ülkede binlerce kişiyi etkiliyor.

BELGESEL DE YOLDA


Spotify’dan yapılan açıklamada, bu konularda benzer içerikler oluşturmaya devam edileceği söylendi. “Ben Yasaklılardayım” projesiyle ilgili bir de uzun metrajlı belgeselin bu sonbaharda çıkacağı müjdesi verildi.

Haberin Devamı