Bilim - Teknoloji Spotify'a sert dayatma!
Paylaş
Spotify'a sert dayatma!

Spotify'dan büyük paralar kazanan müzik devi, görünüşe göre bu kadarla yetinmek istemiyor!

Universal Music, Spotify'ın en önemli içerik sağlayıcılarından biri. Firma Spotify gibi ücretsiz müzik servislerinden milyarlarca dolar kazanıyor olmasına rağmen bu kazanç yeterli gelmiyor olacak ki, daha fazla kazanmak için ücretsiz müzik kavramını tamamen yok etmek istiyor.

Spotify ile yeni sözleşme imzalamak üzere olan Universal, online müzik servisinden, ücretsiz müzik dinleme servisine önemli kısıtlamalar getirmesini istiyor. Plak şirketi bu kısıtlamalar sayesinde daha çok kullanıcının Spotify'ın paralı aboneliğine geçiş yapmasını umuyor. Elbette bu sayede kendisi de daha fazla kazanç sağlamayı planlıyor.

Buna göre Spotify'ın aylık ücretsiz müzik dinleme zamanına bir kısıt getirmesi ve ücretsiz süresini dolduranların müzik dinlemeye devam edebilmek için para ödemesi gerekiyor.

Ancak Groveshark veya YouTube Music hatta yalın YouTube gibi sınırsız ve ücretsiz müzik sağlayan kaynaklar varken, ücretsiz müzik dinleyecilerinin Spotify'a daha fazla para ödemeye hiç gönüllü olmayacağını tahmin etmek zor değil. Böyle bir kararın, Spotify'ın reklam gelirlerini düşürerek, zarara neden olması da muhtemel.

Haberin Devamı

Resimlerle: Müzik enstrümanları ile yaratıcı çalışmalar!

Kaynak: CHIP Online