Spor Statta çekirdeğe yasak mı geliyor?

Statta çekirdeğe yasak mı geliyor?

Paylaş
Statta çekirdeğe yasak mı geliyor?

Denizli Belediye Meclisi'nin sağlık ve çevre ile ilgili emir ve yasaklar taslağı görüşmelerinde stadyuma çekirdek yasağı gündeme geldi

MHP'li üye Selma Erkan, “Statta çekirdek yemek yasaklansın. Bu sayede, maçı izlemeye gelen taraftarımız, çekirdek yemek yerine, takımımızı alkışlasın” dedi.

Denizli Belediye Meclisi'nde ‘Sağlık ve Çevre İle İlgili Emir ve Yasaklar’ taslağı üzerindeki görüşmeler devam ediyor. Dün yaşanan alkol tartışmasının ardından bu kez Denizlispor'un Atatürk Stadı'nda oynadığı maçlarda futbolseverlerin tükettiği çekirdek gündeme geldi.

‘Park, bahçe, yol, kaldırım gibi kamuya ait ortak kullanım alanlarına çerez kabukları, izmarit, sakız ve her türlü çöp atılarak çevrenin kirletilmesine sebep olmak’ başlıklı maddenin okunmasının ardından söz alan MHP'li üye Selma Erkan, sayılan yerler arasına stadyumun da eklenebileceğini söyledi.

Denizlispor'un eski kalecilerinden Adnan Erkan'ın eşi olan ve MHP'nin tek kadın meclis üyesi Selma Erkan, “Statta da çekirdek yemek yasaklansın. Bu sayede, maçı izlemeye gelen taraftarımız, çekirdek yemek yerine, takımımızı alkışlasın.

Denizlispor'un durumu ortada. Desteğe ihtiyacı var. Ne yazık ki, taraftarımız maçlarda çekirdek yiyor, takımına fazla tezahürat yapamıyor. Futbolsever çekirdek yemezse takımına da destek verir” dedi.

Denizli Belediyesi Meclis Başkanı Osman Zolan ise, statta çekirdek yemenin yasaklanmayacağını, ancak kabuklarının yere atılmasının yasak olduğunu belirtti.

Ferah IŞIK/DENİZLİ (DHA)

Haberin Devamı