Spor 'Stattan çıkan seyirci 350 metre yürümeli'

'Stattan çıkan seyirci 350 metre yürümeli'

Paylaş
'Stattan çıkan seyirci 350 metre yürümeli'

Bursa'da yapılacak Timsah Arena'da koltuk sayısı artınca stadın yeri değişti. Yeni yapılacak stattan çıkan izleyicilerin, en yakın istasyona ulaşması için 400 metre yürümesi gerekiyor. Vali, "bu mesafe bilimsel" dedi

Bursa Atatürk Stadı’nın yıkılarak yerine yapılması planlanan Timsah Arena Stadı’nın koltuk sayısı artırılınca yeri de şehrin kuzeyine kaydırıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe bugün düzenlediği basın toplantısında stadın yapılacağı arazi ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

Bursa’da 3 yıldır yılan hikayesine dönen ve yeri konusundaki tartışmalar bitmek bilmeyen Timsah Arena Stadı’nın şehrin kuzeyinde bulunan Veledrom mevkiine yapılması kararlaştırıldı.

Konuyla ilgili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe bugün Dobruca Sosyal Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Bursa Valisi Şahabettin Harput, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Gümüş, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Bursaspor Kulübü İkinci Başkanı Haluk Özkıyıcı ve Bursaspor Kulübü Mali Asbaşkan Mustafa Yedikardeş katıldı.

Yapılacak projenin ses getirdiğini, bu hassas konunun üzerinde titizlikle çalıştıklarını ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Her şeyin en güzelini kazandıralım derken dünyadaki örnekleri gezdik. Statları gezdik. Son derece çarpıcı ve güzel uygulamalar var. Önemli bir inşaat, şehre önemli bir motivasyon katıyor. Şehirde spor kültürüne yönelik gelişmeler yaşanıyor. Tabiki stat Bursaspor ile de önem kazanıyor. Bursaspor başarılı olmazsa yapılan stadın anlamı kalmayacaktır. Başarı olmayınca statlar boş kalıyor. Bu yıl hiç maça gitmeyen insanlar stada gitmek için bilet istemeye başladı. Bu gelişmelerin ardından stadın mevcut yerinde yapılabilmesi yönündeki çalışmalarda sıkıntı yaşandığını gördük. Koltuk sayısı 43 bin olarak hedeflenince yeni arayışa girdik” dedi.

Haberin Devamı

STATTAN ÇIKAN İNSANLARIN YÜRÜMESİ GEREKİYOR

Toplantıda bir gazetecinin, “Stat hafif raylı sistem istasyonuna yaklaşık 400 metrelik mesafede. İnsanların geliş gidişi sorun olmayacak mı?” sorusunu yanıtlayan Başkan Altepe şunları söyledi:
“Bunu da araştırdık. İnsanların stat atmosferinden çıktıkları zaman en az 350 metre yürümesi gerekiyormuş. Bunun nedeni de, stat içinde yaşadığı heyecanı ve stresi bastırabilmek, etrafta bulunan mataryalleri kırıp dökmemek için. İstasyonumuz da zaten bu mesafede.”

VELODROM GÜNDEME GELDİ

Arayışlarının ardından şehrin kuzeyinde bulunan Veledrom bölgesinin en uygun yer olduğunu tespit ettiklerini belirten Başkan Altepe, “Çevresi tamamen yeşil alan. Yol üstünde hafif raylı sistem istasyonu var. Çevrede otel inşaatları var. Diğer semtlere yakın. Otopark ve yol düzenlemeleriyle bu işin olabileceğini düşündük. Böylece, Bursa’ya ikinci bir stat kazandırılmış olacak. Mevcut yerde inşaata başlansaydı, büyük sıkıntılar yaşanacaktı. Bursa’nın merkezi uzun yıllar şantiye görünümünde olacaktı. Kulüp de kombineleri nasıl satacağız diye düşünecekti. Şimdi 43 bin kişilik stat inşaatı başlayacak. Proje zaten belli. Sadece 10 basamak artması söz konusu. Bu da bir önceki projeye göre 5 metre yükselecek anlamına geliyor. Şekli mimarisi aynı” diye konuştu.

Haberin Devamı

VALİ ŞAHABETTİN HARPUT: TARİHİ BİR KARAR

Stadın yapılışını “tarihi karar” olarak değerlendiren Bursa Valisi Şahabettin Harput ise, stat konusunda sona doğru gelindiğini beliritirken, “Veledrom tercihi ortak aklın sonucudur. Hem bugün, hem gelecek için çok isabetli bir seçim. Valiliğe 4,5 kilometre. Çok daha geniş ve sorunsuz büyük bir kompleksi içine alacak. Ulaşım ve güvenlik hizmetleriyle mutlak hakimiyetin sağlanacağı alan. Gelecek için tarihi bir adım. Akıllıca bir girişim” dedi.

Emre KOŞAK / BURSA,(DHA)

Haberin Devamı