Bilim - Teknoloji Steam'den beklenen yenilik!
Paylaş
Steam'den beklenen yenilik!

Steam üzerinden tek tek oyun indirmekten bıktıysanız, yeni gelen bu özellik çok hozşunuza gidecek!

Steam kullanıcıları, genelde programı açtıkları zaman hep bir güncelleme ile karşılaşırlar ama genelde bu güncellemenin ne olduğuna pek bakmazlar. Gerçekten de gözle görülür bir değişim olmadığı için biraz arka sıralara atılan steam güncellemeleri, bu sefer beraberinde çok önemli bir özellik getirdi...

Misal, birçok yeni oyun almış olabilirsiniz ya da sisteminizi yenilediğiniz için tüm steam dosyalarınız ortadan kalkmış olabilir. Nedenini siz söyleyin fark etmez ama o ya da bu şekilde steam'den topluca oyun indirmek, her zaman işkence olmuştur. Çünkü aynı anda iki indirme yapılamaz ve her indirme, bir öncekinin bitmesini bekler.

İşte bu durumun "sonunda" farkına varan steam ekibi, aynı anda birden fazla oyun indirmemize olanak sunmuş durumda! Gelen yeni özellik sayesinde, indirmek istediğimiz oyunları, "shift" tuşuna basılı tutarak seçiyor, akabinde sağ tık yaparak karşımıza çıkan "oyunları yükle" kısmından, topluca indirebiliyoruz.

Bu işlemi yaptığımız anda, alıştığımız direkt indirme işlemi yerine, seçtiğimiz oyunları belirten harici bir sayfa çıkıyor ve buradan işlemimize devam edebiliyoruz. Fazladan ya da yanlışlıkla bir oyun seçtiysek, listeden onu çıkartarak tüm işlemi baştan yapmak zorunda da kalmıyoruz. Kimileri için ufak bir değişim gibi gelebilir ama listesinde çok oyun olan ve genelde bilgisayar değiştiren kullanıcılar için, tek kelimeyle harika bir yenilik.

Resimlerle: E3 2014'ün bomba oyunları!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı