Bilim - Teknoloji Steve Jobs'dan Üstün Teknolojili Ev
Paylaş
Steve Jobs'dan Üstün Teknolojili Ev

Apple CEO'su Steve Jobs ufak bir servete satın aldığı evini zenginlerin bile kıskanacağı şekilde tekrar tasarlayacak. İşte Jobs'ın inşaat projesiyle ilgili detaylar.

Son yıllarda iPhone ve iPad gibi ürünlerle dünyanın teknoloji gündemini meşgul eden Steve Jobs, şimdi de tarihe geçecek bir proje için hazırlıklarına başladı. Üstelik bu projenin kendi ailesi dışında kimseye bile faydası olmayacak.

Haberin Devamı

Daha önce 1920'lerden kalma bir malikanede yaşayan Jobs, 6 yıl önce kendine daha modern bir ev satın almıştı. Ancak, teknoloji dünyasının agresif patronu bu evden sıkıldı ve dünyanın teknolojik ev konseptini terkrar belirleyecek bir malikane için hazırlıklarına başladı. Jobs'ın üzerinde çalıştığı proje kendisiyle birlikte dünyanın en zengin 10 kişisi listesini paylaşanları bile kıskandıracak cinsten olacak.

Apple CEO'sunun planlarına göre, yeni malikanesinin içinde bulunacak şapel bile sadece çelik ve camdan inşaa edilecek. Jobs'la birlikte bu özel ev tasarımı üzerinde çalışan kişilerin yaptığı açıklamaya göre Apple CEO'sunun yeni yuvası, yazılım ve donanımın sanat eseri gibi birleşimi olarak anılacak. Dahi olarak anılan Jobs'un yeni evi için yakın çevresi iHouse adını taktılar bile.

Haberin Devamı

Tüm ailesini bir evde toplamak isteyen Jobs, hem klasik hem de modern mimarinin nimetlerinden faydalanmayı tercih etmiş. Planlara göre, Jobs'un yeni evinde 3 garaj, 5 yatak odası ve özel bir sera bulunacak. Apple CEO'su, evindeki ışıklardan bilgisayarlara kadar herşeyin özel bir ağ bağlantısına sahip olmasını istiyor. Bu konuda fikirleri o kadar uçuk ki, mekanın içerisindeki bazı taşlar kendiliğinden aydınlatmalı olacak ve tüm evin ışık sistemi özel bir network ile bağlantılı olacak.

Teknoloji dünyasının agresif yöneticisi böylece evinde ışıklandırma için başka bir ürün kullanmayı düşünmüyor. 22 ay içerisinde tamamlanması beklenen ev şu anda proje aşamasında, ancak Jobs'ın planlarını duyanlar daha temeli atılmayan bu yapı için şimdiden heyecanlanmayı başladı. Evin yapımının 8.5 milyon dolarla 13.5 milyon dolar arasında mal olması bekleniyor. Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.