Siyaset STK’lardan 15 Temmuz mesajı: Gücümüz milli irade, hedefimiz büyük Türkiye
Paylaş
STK’lardan 15 Temmuz mesajı: Gücümüz milli irade, hedefimiz büyük Türkiye

Sivil toplum kuruluşlarının ortak basın açıklamasını okuyan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “15 Temmuz’u asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Biz bu ülkenin geleceğinden umutluyuz. Gücümüz milli irade, hedefimiz büyük Türkiye” dedi

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN), HAK-İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye KAMU-SEN) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) oluşturduğu Türkiye- Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi (KİK) tarafından 15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında ortak bir bildiri yayımladı.

Ortak basın açıklamasını okuyan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, iki hafta boyunca, farklı etkinliklerle, hazırlanan afişlerle Türkiye’nin tamamında 15 Temmuz ruhunu canlı tutacaklarının altını çizerek, 15 Temmuz’un Türkiye için bir milat olduğuna inandıklarını söyledi.

“En büyük tehlikeydi”


Rifat Hisarcıklıoğlu, bu ‘alçak saldırının’, darbenin ötesinde bir işgal girişimi olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “15 Temmuz, İstiklal Harbi’nden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. O gece FETÖ, devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı. Darbe girişiminin asıl amacı, ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye’yi iç savaş ortamına sokmaktı. Allah’a şükürler olsun milletimiz, cesareti ve feraseti ile bu belayı, fitneyi durdurdu.

Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gazi Meclisimiz, Başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla bir destan yazdık. Haince planlanmış darbe girişimini savuşturan milletimizin önünde saygıyla eğiliyoruz.”

“15 Temmuz ruhu demokrasinin sigortası”


Rifat Hisarcıklıoğlu, 15 Temmuz’da Türkiye demokrasisinin, hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu herkese gösterdiklerini vurguladı. Bunun, dünyaya örnek olacak bir tavır olduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, “Milletimiz darbeye karşı durarak şunu açık şekilde ilan etmiştir; Türkiye Cumhuriyeti’ni, milletin iradesi dışında hiçbir güç yönetemez” ifadesini kullandı.

Hükümetin STK’larla istişare içinde aldığı önlem ve yaptığı reformlarla ekonominin hızla toparlandığının altını çizen Rifat Hisarcıklıoğlu, “Daha darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmeden ekonomide yüzde 5’lik büyümeyi yakaladık. İstihdam rekorları kırdık. Bu yılın ilk altı ayında tam 1 milyon 200 bin insanımıza yeni istihdam sağladık. İhracatımızı rekor düzeyde artırmaya başladık. Yabancı yatırımcıların güvenini yeniden kazandık. Çok açık ifade ediyoruz ki, Türkiye dünyanın en zor stres testinden başarıyla çıkmıştır” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı