Siyaset 'Stockholm değil CHP sendromu'
Paylaş
'Stockholm değil CHP sendromu'

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun benzetmesine, AK Parti'den yanıt gelmeye devam ediyor. Son konuşan Bekir Bozdağ, bunun aslında CHP'nin geleneksel sendromu olduğunu ileri sürdü

''Vatandaş CHP'ye 2002'de ders verdi anlamadı, 2004'de bir ders daha verdi yine anlamadı, 2007 ve 2011'de de son dersini veriyor, yine anlamıyorlar.''

Haberin Devamı

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, bu değerlendirmeyi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AK Parti’nin seçimdeki başarısını Stockholm Sendromu’na benzediği değerlendirmesi üzerine yaptı.

Bozdağ bu benzetmenin, CHP'nin geleneksel sendromu olduğunu ileri sürdü.

Partisinin Kırıkkale il başkanlığında açıklamalarda bulunan Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin ''Kronikleşmiş bir sendromun dışa vuruşu'' olduğunu ifade etti.

Bozdağ, ''Esasında Kılıçdaroğlu CHP sendromu dese daha iyi olurdu. Çünkü her seçim sonucuna baktığımızda, geriye dönük baktığımızda 2002, 2007 seçimlerinin arkasından CHP adına değerlendirmelerde sürekli vatandaş suçlanıyor. Yani vatandaş oy vermediği zaman suçlu ilan ediliyor. CHP nerede hata yaptığını hiç söylemiyor. Yani, 'Biz nerde hata yaptık, nerede yanlış yaptık, nerede eksik yaptık, bu vatandaşın gönlüne giren yolu niye bulamıyoruz?' diye suçu kendinde arayacağı yerde her defasında kusuru vatandaşa buluyor'' diye konuştu.

Haberin Devamı

'MİLLETİN MESAJINI ANLAMIYORLAR''

Bozdağ, CHP'nin zaman zaman vatandaşın eğitim durumunun düşük olduğunu, eğitimi yüksek olsa kendilerine oy vereceği yönünde söylemlerde bulunduğunu söyleyerek, bu yaklaşımların vatandaşa saygısızlık olduğunu kaydetti. Bozdağ, şöyle devam etti:

''CHP'de 'Köylünün oyuyla profesörün oyu bir olur mu?' diyerek vatandaşı küçük gören, 'Göbeğini kaşıyan adam' diyerek küçük gören ve sürekli başarısızlıkları vatandaşta eksik ve kusur arayarak izah etmeye çalışan kronik bir hastalık var. Sayın Baykal bunu yapıyordu, Sayın Kılıçdaroğlu gelince 'Yeni CHP' dedi, ama son açıklamasına bakarsak yeni bir CHP'nin olmadığını görüyoruz.

CHP'nin genetik kodlarının aynı şekilde devam ettiğini, geleneklerinin değişmediğini görüyoruz. Vatandaş CHP'ye 2002'de ders verdi anlamadı, 2004'de bir ders daha verdi yine anlamadı, 2007 ve 2011'de de son dersini veriyor, yine anlamıyorlar. Bu kadar ders tekrarına rağmen anlamakta güçlük çeken bir CHP zihniyeti var.

"ESKİ CHP'NİN YENİ GENEL BAŞKANI"

Milletin verdiği mesajı doğru algılayamayan, doğru yorumlayamayan bir sendrom var. Yeni CHP değil, eski CHP'nin yeni genel başkanı olduğunu görüyoruz. Türk milletine yapılmış büyük bir saygısızlıktır. Çünkü Türk milleti her zaman sağduyusuyla siyasette de yol gösterici olmuştur ve her seçimde doğru kararları vermiştir. Millete bu kararından dolayı saygı duymak önemlidir. Ama CHP'de bu anlayış yok.''

Haberin Devamı

(A.A.)