Dünya Strasbourg'da gurur günü

Strasbourg'da gurur günü

Paylaş
Strasbourg'da gurur günü

Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanlığı'na seçilen ilk Türk ve ilk Müslüman oldu

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türkiye Delegasyonu Başkanı Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, İspanyol parlamenter Luis Maria de Puig’in yerine AKPM Başkanlığına seçildi.

Strasbourg’da Mevlüt Çavuşoğlu’nu yalnız bırakmayan ailesi, Mevlüt Çavuşoğlu’nun bu göreve getirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Baba Osman Çavuşoğlu, kendisinin 8 yaşında annesiz ve babasız kaldığını, okuyamadığını, bu nedenle çocuklarının okumasını çok istediğini kaydetti.

8 çocuğu bulunduğunu ve tüm çocuklarını okutmak istediğini, ancak onların okumak istemediğini belirten Osman Çavuşoğlu, "Mevlüt ilkokulu bitirince onu okutmaya karar verdiğini" anlattı.

'KAFASINA HEP POLİTİKAYI SOKTUM'

Oğlunu okumaya özendirmek için bugün faaliyet gösteren bir vakıf okulunun temelini attıklarını vurgulayan baba Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Okulda ilk yıl oğlum birinci geldi. Mevlüt’ü koleje soktuktan sonra kafasına hep politikayı soktum. Yaşlı bir Japon hoca tutarak evde Japonca öğrenmesini sağladım. Arapça bilen hoca tuttum. Belki Batı dünyası batar, Doğu blokları ayakta kalır düşüncesiyle Arapça bilen hoca tuttum. Siyasal Bilgiler Fakültesini bitireceği zaman, Amerika’da bir okul kazandı. ’Ben size çok yük oldum, kardeşlerimin hakkına da tecavüz ettim. Bu nedenle borcum var. Türkiye’de okursam arayan adam, Amerika’da okursam aranan adam olurum’ dedi. Bu sözleri beni ağlattı. Mevlüt, benim desteğim ve çevrenin desteğiyle, kendi isteği ve çabasıyla buraya geldi. Ben Türküm ve Müslümanım. 60 yıldır bir Türkün, Müslümanın seçilemediği yere oğlum seçildiği için çok gururluyum. Türkiye’nin, bilhassa Antalya ve Alanya’nın daha fazla gururlu olması lazım. Gurur hepimizin gururu."

'POLİTİKA YAPAN ADAM HEP VERECEK'

60 yıldır politika yaptığını anlatan Osman Çavuşoğlu, "Bugüne kadar Köksal Toptan’la Tansu Çiller’den bir kadın eşarbı ile kravat aldım. Yani menfaat politikası yapmayacaksın. Mevlüt 8 yıldır milletvekilliği yapıyor. Bir tek kişi ’Mevlüt iş takipçiliği yaptı’ derse servetimi veririm. Çünkü politika yapan adam hiç almayacak, hep verecek. Benim tavsiyem de anlayışım da bu" dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu’nun ağabeyi Ahmet Çavuşoğlu da, kardeşiyle gurur duyduğunu belirterek, "Ben yıllarca DYP’de yönetim kurulu üyeliği yaptım. Küçüklükten beri Mevlüt’ü siyaset adamı olması için yönlendirdik. Mevlüt de bunu en üst seviyeye kadar taşıdı. Gurur duyuyorum" diye konuştu.
Mevlüt Çavuşoğlu’nun Alanya’nın Türkler Belediye Başkanı olan küçük kardeşi Hayri Çavuşoglu, siyasetin babadan kalan bir şey olduğunu belirterek şu açıklamalarda bulundu:

'KENDİ ÇABALARIYLA GELDİ'

Haberin Devamı

"Büyüklerimize çok minnet borçluyuz. Onlar bize destek verip teşvik etti. Mevlüt Bey’in geldiği bu nokta Türkiye’nin gururudur. Dış politikada yaşanan gelişmeler bir sürpriz olmamalı. Sadece Mevlüt Çavuşoğlu değil, Başbakan ve Cumhurbaşkanımızın da yaptığı çalışmalarla Türkiye bu noktaya geldi. Bu aşamada Mevlüt Bey’e verilen desteğe minnettarız. Kendi çabalarıyla bu noktaya gelmiştir. Bu gururu hep beraber yaşamamız gerekiyor. Ağabeyimin buraya seçilmesinin Türkiye’nin dış ilişkileri ve AB sürecine önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum."

Mevlüt Çavuşoğlu’nun ablası Fatma Sipahioğlu, 8 kardeş olduklarını hatırlatarak, Mevlüt Çavuşoğlu’nun başarılarından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Sağlık ve başarılarının devamını dileyen Fatma Sipahioğlu, "Türkiyemiz ve ailemiz için çok gurur verici bir olay. Kardeşlerimizle her zaman gurur duyduk, daha da duyacağız. Mevlüt’ün başarılı olacağına inanıyoruz" dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu’nun diğer ablası Aysel Aksoy da, "Mevlüt benim çocuklarımın ve bütün yeğenlerimin önünde çok büyük bir örnek oldu. Çocuklar daha şimdiden ’Acaba biz de bu noktalara gelebilir miyiz’ demeye başladı" ifadesini kullandı.

'İLK TÜRK VE MÜSLÜMAN BAŞKAN'

Mevlüt Çavuşoğlu’nun ağabeyi Hasan Çavuşoglu ise mutluluğunu şu cümlelerle anlattı:

"Kardeşimizin geldiği bu noktadan gururluyuz. Alanya’nın da, Türkiye’nin de Mevlüt Bey’den daha fazlasını beklediğinin farkındayız. Biz kardeşimizin daha fazla şeyler yapacağından eminiz. Ben siyaset yapmıyorum, ama kardeşlerimin bu çalışmalarına her zaman destek oldum. İlk kez bir Türk ve Müslüman milletvekilinin buraya seçilmesinden dolayı mutluyuz. Her zaman daha fazlasını yapacağına inandık ve güvendik."

Çavuşoğlu’nu Strasbourg’da Türkiye’den giden heyetler de yalnız bırakmadı. Oylamayı izlemek üzere, Alanya’dan Kaymakam Hulusi Doğan, Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Başaran ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoglu’nun da yer aldığı 72 kişi ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in başkanlığında 150 kişi de Strasbourg’a geldi. Ayrıca Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan 80 civarında Türk de oylamanın yapıldığı binaya gelerek Çavuşoğlu’na destek verdi.

Haberin Devamı