Bilim - Teknoloji Street View sınır tanımıyor!
Paylaş
Street View sınır tanımıyor!

Biz, Street View hizmetinin girmediği yer kalmadı dedikçe, Google girecek yeni yerler buluyor!

Google Street View, dünyanın farklı şehirlerini, sokak sokak insan gözünden internete taşıyarak dijital çağda gerçek bir devrim yaptı. Eskiden, başka bir şehri gezmek için binlerce dolarlık seyahatlar yapmak veya kısıtlı fotoğraflarla yetinmek gerekirken artık insanlar bilgisayarlarının başında sanal olarak yabancı şehirleri, adım adım gezebilmeye başladılar.

Haberin Devamı

Ancak Street View, sadece sokakları evimize taşımakla kalmadı, binaların içine, dağların tepesine kadar uzandı. Ve her geçen gün, daha fazlasını kütüphanesine ekliyor. Şimdi de Google, öncelikle dünyanın önemli hava limanlarını ve tren garlarını fotoğraflayarak, turistlerin hizmetine açtı. Böylece seyahat edeceğiniz bir şehirde, ineceğiniz hava limanını önceden sanal olarak gezebiliyor ve acil bir aktarma uçuşa yetişmek isterken hava limanında yolunuzu kaybetme riskini en aza indirebiliyorsunuz. Elbette tren garları gibi otantik ve mimari açıdan önemli eserleri de gezme şansını bulabiliyorsunuz.

Street View hizmetinin yakında daha da zengin görünümlerle gelişeceğine hiç şüphe yok. Giderek gelişen ve tüm dünya şehirlerine yayılan bu servisin, insanlığın en önemli dijital servislerinden biri olduğunu da inkar edemeyiz.

Haberin Devamı

Resimlerle: Google StreetView'ın yakaladıkları!

Kaynak: CHIP Online