Ekonomi Stres çarkının Türkiye’deki satışları durma noktasında

Stres çarkının Türkiye’deki satışları durma noktasında

Paylaş
Stres çarkının Türkiye’deki satışları durma noktasında

Çocuklar stres çarkından hevesini aldı bir dönem 150 liraya satılan ürünün fiyatı 2 liraya kadar düştü. Ürünün sağlığa zararlı olduğu yönündeki iddialar da satışları etkiledi

Tüm dünyada ve Türkiye’de bir dönem adeta yok satan stres çarklarına artık ilgi azaldı. Sözcü'nün haberine göre ürünü satanlar bu ilginin azalma nedeni olarak oyuncağın, çocukların dikkatini dağıttığı yönünde iddialarla gündeme gelmesini gösteriyor. Bir dönem 100 lira ile 150 lira arasında satılan stres çarkları şimdilerde 2 lira ile 5 lira arasında satılıyor. Ancak vatandaş bu kadar ucuzlamış olmasına rağmen yüzüne bile bakmıyor. Popülerliğini koruduğu dönemde mağazalarda yok satan bu oyuncak şimdilerde esnafın elinde patladı. Eminönü’nde bu oyuncağı satan esnaflar “Bu oyuncaklar elimizde kaldı. Satamıyoruz’ dedi.


AİLELER OYUNCAĞI YASAKLADI


Birçok ülkede neredeyse yok satan bu oyuncağın bazı ülkelerde kullanımı yasaklanmasıyla birlikte aileler de bu oyuncağı çocuklarının elinden aldı. Stres çarklarının çocukların dikkatini dağıttığı gerekçesiyle kullanımına izin verilmemesi Türkiye’deki satışları olumsuz yönde etkiledi. Mallar oyuncağı stok yapan Eminönü esnafının elinde kaldı.

Haberin Devamı