Ekonomi Stüdyo tipi daireler revaçta

Stüdyo tipi daireler revaçta

Paylaş
Stüdyo tipi daireler revaçta

Teknik Yapı Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, tüketicinin 1+1 ve stüdyo tipi daireleri tercih etmeye başladığını söyledi

TÜKETİCİ EKONOMİK BULUNUYOR

Haberin Devamı

Teknik Yapı Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, küçük dairelere talebin arttığını söyledi. Tüketicinin altından kalkamayacak bir borcun altına girmektense katlanılabilir fiyatlı küçük daire sahibi olmayı tercih ettiğini belirten Umut Durbakayım, “Avrupa ve Amerika’da olduğu gibi Türkiye’de de gençlerin yalnız yaşama istekleri ve evlilik yaş ortalamasının yükselmesine bağlı olarak hane başına düşen kişi sayısının azalması, 1+1 ve stüdyo tipi küçük dairelere talebi artırdı” diye konuştu.

TÜİK VERİLERİ DE GÖSTERDİ

Umut Durbakayım, 2005’ten sonra yapılan projelerde küçük dairelerin ağırlık kazandığını belirterek şöyle konuştu: “1+1’lerin oranı yüzde 50’lere çıktı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri de dairelerin küçüldüğünü gösterdi. 2007 ile 2009 arasındaki ilk altı aylık karşılaştırmalar, dairelerin 13 metrekare küçüldüğünü gösterdi. Biz de 2004’te Uphill Court Ataşehir projesini hayata geçirirken, 1+1 sayısını artırdık. Son projemiz Uptwins Deluxe Residence projesini tamamen küçük dairelerden oluşturduk.”

Haberin Devamı