Gündem Su altında güzellik yarışması

Su altında güzellik yarışması

Paylaş
Su altında güzellik yarışması

Türk Balıkadamlar Kulübü, "Sualtı Güzellik Yarışması" düzenledi

Kaybolmaya yüz tutmuş sualtı güzelliklerini herkesle paylaşmak, Türk turizmine katkı sağlayacak su altı değerlerini ön plana çıkarmak ve yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalan su altı canlılarını koruma altına almak amacıyla düzenlenen "10. Uluslararası Marmara Sualtı Görüntüleme Festivali"nin tanıtımı için Caddebostan'daki Türk Balıkadamlar Kulübü havuzunda "Sualtı Güzellik Yarışması" yapıldı.

15 GENÇ KIZ YARIŞTI

Türk Balıkadamlar Kulübü'nün düzenlediği yarışmada jürinin önünden tek tek geçen 15 genç kızdan 24 yaşındaki Oya Başar, "Miss Marmara" seçildi.

Yüzme eğitmeni Oya Başar, "Hızla kirlettiğimiz Marmara için halen elimizden bir şeyler gelebilir. Daha az kirleterek ya da yaşayan türleri koruyarak Marmara'ya sahip çıkabiliriz. Miss Marmara olmak bana Marmara Denizi'ni korumak için büyük sorumluluk yükledi" dedi.

FESTİVAL DÜZENLENECEK

Bu arada, Türk Balıkadamlar Kulübü'nün düzenlediği "10. Uluslararası Marmara Sualtı Görüntüleme Festivali", 26 Haziran ile 3 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

Su altı fotoğraf ustalarının katılacağı festivalin uluslararası bölümünde, dünyanın herhangi bir yerinde, herhangi bir konuda, su altında çekilen fotoğraf ve filmler yarışacak.

Hakime TORUN/İSTANBUL (DHA)