Beden Sağlığı Su diyeti Instagram'da trend oldu! Doktorlar 'Asla yapmayın' diyor (Su diyeti nedir?)

Su diyeti Instagram'da trend oldu! Doktorlar 'Asla yapmayın' diyor (Su diyeti nedir?)

Paylaş
Su diyeti Instagram'da trend oldu! Doktorlar 'Asla yapmayın' diyor (Su diyeti nedir?)

Kilo vermenin hızlı ve sağlıksız yollarına bir yenisi daha eklendi ve sosyal medyada water fast yani su diyeti adıyla yeni bir diyet yöntemi trend oldu. Binlerce kişi Instagram’da water fast hashtagi ile uzmanların tehlikeli bulduğu diyetle ilgili deneyimlerini paylaşıyor

Independent gazetesinde yer alan habere göre su diyeti yapan bireyler hiçbir şey yemiyor ve sadece su içiyor. York Post'a konuşan sosyal hizmetli Joanne Labiner bu diyetin tehlikeli olduğunu söyleyerek "Aslında bu tam olarak bir yeme bozukluğu" dedi.

'BU ASLINDA ÖLÜM ORUCU'

"The Low-Fad Diet" kitabının da yazarı olan diyetisyen Jo Travers bu diyette birçok yanlış olduğunu aktararak "Bir kere ne vitamin ne de mineral alabiliyorsunuz. Birçok vitamin suda çözünür ve depolanmadığı için gün boyunca vücut bu vitaminlere ihtiyaç duyar. Protein de almıyorsunuz. Bu da vücudun hayatta kalmak için gerekli amino asitleri, hormon ve enzimleri dönüştürmek için kas dokularını parçalaması anlamına gelir. Yani aslında ölüm orucu gibi ve çok ciddi sağlık riskleri bulunuyor" dedi.

Diyetisyen Jo Travers diyetin "arınma" ve "detoks" gibi tabirlerle birlikte kullanıldığını ve bu kullanımın insanları yanlış yönlendirdiğini ekledi.


Instagram'da #waterfast hashtagi ile binlerce paylaşım yapıldı.

INSTAGRAM'DA PAYLAŞIM REKORU KIRIYOR

Bu diyetin kim tarafından ortaya atıldığı ve ne zamandır var olduğu bilinmese de Instagram´da #waterfast hashtagi altında 17 bin 600'ün üzerinde paylaşım gerçekleşti.


Haberin Devamı