Gündem Su faturası öldürdü

Su faturası öldürdü

Paylaş
Su faturası öldürdü

'Borcunuzu ödemezseniz suyunuzu keseriz' uyarısından sonra faturayı ödemek için gittiği belediye veznesinde kalp krizinden öldü

İzmir'in Tire İlçesi'nde, 74 yaşındaki Mehmet Özben, su faturası ödemek için gittiği belediye veznesinde kalp krizinden yaşamını yitirdi.

Belediye Su Servisi'nden gelen ihbarnamede, borcunu ödemediği takdirde 7 gün içinde evinin suyunun kesileceğini öğrenen berber Mehmet Özben, bugün saat 14.00 sıralarında, Tire Belediyesi'ne gitti. Burada görevli memura derdini anlatmak isterken birden fenalaşan evli, üç çocuk babası Özben, yere yığıldı.

AMBULANS YOK, MAKAM ARACI VAR

Özben'e ilk müdahaleyi daha önce ilk yardım eğitimi aldıkları öğrenilen belediyenin güvenlik görevlileri yaptı. Dakikalar geçtikçe sağlık durumu kötüleşen Özben için belediye çalışanları ambulans çağırdı. Ancak 112 Acil Servis ekipleri, ambulansının bir başka görevde olduğunu bildirdi. Bunun üzerine Özben, DP'li Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'in makam aracıyla Tire Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yolda bilinci kapanan Özben, hastanede doktorlarının müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

BİRÇOK BERBER ONUN ÖĞRENCİSİ

Tire'deki erkek berberlerinin birçoğunun ustası olan Mehmet Özben'in ölümü camiada büyük üzüntü yarattı. Mehmet Özben'in yakınları ise olay yerine ambulansın gelmemesine kızıp, “Ödemiş, Selçuk, Torbalı gibi ilçelerde birden fazla ambulans görev yapıyor. Ancak 50 bin nüfuslu Tire'de ambulans bir tane. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?” diyerek, tepki gösterdi.

Anıl ERTAN/TİRE (İzmir), (DHA)