Gündem Su kuyusundan 148 yılan çıktı

Su kuyusundan 148 yılan çıktı

Paylaş
Su kuyusundan 148 yılan çıktı

Diyarbakır'ın bir köyündeki su kuyusundan, kimisinin boyu 2 metreye ulaşan yılanlar çıktı

Diyarbakır'ın Çermik İlçesi’ne bağlı Aşağı Taşmalı Köyü’nde Bekir Özkahraman’a ait evin su kuyusundan, boyları 30 santimetre ile 2 metre arasında değişen 148 yılan çıktı. Soğuk kış gününde bu kadar yılanın bir arada olmasına şaşıran köylüler, yılanları öldürerek yetkililerden yardım talebinde bulundu.

Haberin Devamı

Çermik İlçesi’ne 25 kilometre mesafede bulunan Aşağı Taşmalı Köyü’nde oturan 55 yaşındaki Bekir Özkahraman’a ait evin kuyusundan yılanlar çıkmaya başladı. Köye şebeke suyunun gelmesinden sonra hayvanlarını sulamak için kullandığı kuyudan yılan çıkması üzerine korkulu anlar yaşayan Bekir Özkahraman, köylülere haber verdi.

2 METREYE KADAR BOYLARI VAR

Köylülerin yardımıyla, kuyudan çıkan, boyları 30 santimetre ile 2 metre arasında değişen 148 yılan öldürüldü. Özkahraman, “Köyümüze su şebekesinin gelmesinden sonra kuyu suyunu hayvanları sulamak için kullandım. Geçtiğimiz günlerde kovayı kuyuya daldırdım kuyunun içinde yılan olduğunu farkettim. Köylülere haber verdik birlikte 15- 20 kadar yılanı öldürdük. Kar ve yağmurdan sonra kuyu ağzına kadar doldu. Yine su almak için kuyuya kovayı daldırdığımda bu kez daha çok yılan olduğunu gördüm. Köylülere haber verdik ve irili, ufaklı 148 yılan öldürdük” dedi.

Haberin Devamı

ISIRIYORLAR

Korku dolu günler yaşadıklarını belirten Bekir Özkahraman, geçen yıl Gizem adlı kızının yılan tarafından ısırıldığını ancak erken farketmeleri nedeniyle kızının kurtulduğunu söyledi.

Köy Muhtarı Abbas Küçükkaya da, dağlık alanda bulunan köylerinde yılanların sık sık görüldüğünü belirterek, “Köyümüz yılanların yuvası haline gelmiş. Soğuk kış gününde bile yılanlarla karşı karşıya kalıyoruz. Bazen çocuklarımızı ısırıyorlar. Yetkililerden köyümüzdeki bütün evleri ve ahırları ilaçlamalarını istiyoruz. Çünkü artık evlerimizde uyumaktan çekiniyoruz” diye konuştu.

Esat TAŞTEKİN/ERGANİ (Diyarbakır), (DHA)