Siyaset Suat Kılıç: Kedi ulaşamadığı ciğere mundar der
Paylaş
Suat Kılıç: Kedi ulaşamadığı ciğere mundar der

Suat Kılıç: Kedi ulaşamadığı ciğere mundar der

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, "Kedi ulaşamadığı ciğere mundar der... Bize ulaşamıyorlar, bizim oy oranlarımızı rüyalarında bile göremiyorlar" dedi.

Haberin Devamı

Kılıç, beraberindeki milletvekilleri ve milletvekili adayları ile birlikte Ayvacık ilçesinde AK Parti’nin Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışına katıldı.

CHP’nin milletvekili aday listesine yönelik eleştirilerde bulunan Kılıç, "Oktay Ekşi’yi milletvekili adayı yapan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ne bekliyorsun? Mehmet Haberal’ı götürüp Ecevit’in memleketinde birinci sıraya koyan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ne bekliyorsun?" diye konuştu.

Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunlardan hiçbir şey beklenmez. Bizim ecdadımız 1950’den bu yana bu zihniyetten hiçbir şey beklemedi, beklemeyecek. Ne var 1950’de? Adnan Menderes var, Demokrat Parti iktidarı var. Millet o gün CHP ile yollarını bir ayırdı bir daha da CHP’nin yolu milletin yoluyla buluşmadı. Buluşmaz, çünkü bunlarda hizmet yok, plan yok, proje yok. Hiç yoktan bir güler yüz gösterseler o da yok. Vatandaşı adam yerine koysalar o da yok."

Haberin Devamı

-"BİZİM OY ORANLARIMIZI RÜYALARINDA BİLE GÖREMİYORLAR"

CHP’lilerin, AK Parti’ye oy verenlere karşı hakaret derecesinde sözler sarf ettiğini ifade eden Kılıç, "AK Parti’ye oy verenlere ’bidon kafalı’ diyen var, ’ayak takımı’ diyen var, ’göbeğini kaşıyan adam’ diyen var, ’çakal’ diyen var. Ne için diyorlar bunu? Aşağılamak için. Kedi ulaşamadığı ciğere mundar der... Bize ulaşamıyorlar. Bizim oy oranlarımızı rüyalarında bile göremiyorlar" şeklinde konuştu.

CHP ve MHP’nin toplam oylarının dahi AK Parti’nin oy oranına ulaşamadığını belirten Kılıç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"CHP’nin üstüne MHP’yi koy, üstüne 15 puan daha koy yine AK Parti’nin oyuna ulaşamıyor, AK Parti’nin çıtasına erişemiyorlar. Neden erişemiyorlar biliyor musunuz? Sen bu millete ’bidon kafalı’ dersen, ’ayak takımı’ dersen, sen bu milleti köylüler diyerek küçümsemeye yeltenirsen, sen bu millete ’göbeğini kaşıyan adamlar’ dersen bu millet de sandık zamanı gelir sana haddini bildirir. Bu millet yeri geldiği zaman adamı yerlerde süründürür, ayak takımı diyeni ayağına getirir, göbeğini kaşıyan adam diyenlerin başını dert içinde kaşıtır. Yani, ’bu muhalefete Allah kolaylık versin’ onu da demeyeceğim. Bu kadar küfreden, bu kadar hakaret eden bu kadar çamur atan, bu kadar iftira atan bir muhalefete Allah da kolaylık vermesin, millet de yol vermesin."

Haberin Devamı

-"ALLAH BUNLARIN ŞERRİNDEN KORUSUN"-

"Çıktı geçen bir tanesi, ’AK Parti’nin oyu yüzde elliymiş. Az bile. Bu ülkede AK Parti’nin oy oranının yüzde 65 olması lazım’ diyor. Adam soruyor, ’neye göre bunu söylüyorsun’ diyor? O da, "Aziz Nesin’in tespitine göre halkın yüzde 65’i aptal" diyor. Bu ne demek arkadaşlar, hakarete bakın" diyen Kılıç, şöyle devam etti:

"Milletimiz bizden yana 6 kez oy kullandı, 7. seçime gidiyoruz. Ama adam diyor ki ’AK Parti’ye oy verenin aklından şüphe ederim.’ Vatandaş da diyor ki ’AK Parti’ye oy vermeyenin aklından şüphe etmem çünkü demokrasi var’ Sen bana ’ayak takımı’ dersen, ben sana neden oy vereyim, ’odun kafalı’ dersen niye oy vereyim Allah aşkına. Her şeyin bir ayarı var değerli arkadaşlar. Şimdi size fındık 10 lira olacak desem Kemal Kılıçdaroğlu’ndan farkım kalır mı? İçinizden rastgele üç kişiyi Kılıçdaroğlu’nun yanına göndersek muhtemelen bu yanlışların yarısını yapmaz. Bu ülkenin ana muhalefet partisinin lideri Başbakana küfredecek kadar ayarı bozuluyorsa, ölçüyü kaçırıyorsa, vatandaşa ne yapmaz, Allah bunların şerrinden korusun."

Haberin Devamı