Siyaset Suat Kılıç: MHP sıkıntılı, panikte
Paylaş
Suat Kılıç: MHP sıkıntılı, panikte

Suat Kılıç: MHP sıkıntılı, panikte

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin "Erdoğan, on bin milisinle Taksim’e gel, ben de bin bozkurtumla meydana geleceğim" sözlerine ilişkin, "MHP sıkıntılı, panikle hareket ediyor. Bütün anketler baraj sınırında olduklarını gösteriyor. Dolayısıyla barajın üzerinde kalabilmek için her türlü istismara yeltenecekler" dedi.

Haberin Devamı

Kılıç, YSK’nın bağımsız milletvekili adaylığı iptal edilen 7 milletvekili adayının itirazını kabul etmesiyle ilgili soru üzerine, kanun önünde herkesin eşit olduğunu ifade etti.

Türkiye’de herkesin sorumluluğunun "Türkiye’yi huzur ve güvenlik içerisinde seçimlere taşımak" olduğunu belirten Kılıç, "YSK’nın tartışmalar yaratmasını doğru, yerinde bulmadım. Atması gereken adımlar daha önce atılabilirdi. BDP’lilerin YSK’nın ilk kararını istismar eden yaklaşımlarını da hiç doğru, yerinde bulmadık" dedi.

Sokakların eylem platformuna dönüştürülmesinin, yangın yerine çevrilmesinin doğru olmadığını belirten Kılıç, "Bu süreç içerisinde AK Parti il teşkilatlarının zarar görmüş olmasını da demokrasi talep eden bir kesime hiç mi hiç yakıştıramadık. Kendi adına hukuk ve demokrasi isteyenlerin; başka siyasal partilerin örgütlenme, siyaset yapma, demokrasi talep etme özgürlüğünü kısıtlama hakları yoktur" diye konuştu.
Bir gazetecinin, "Bitlis Valisi ’eylem yapanları değil onlara sebep olanları analiz etmeliyiz’ diyerek YSK’yı eleştirdi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Kılıç, bölgenin şartlarını, kamu görevlilerinin neyle karşı karşıya kaldıklarını bilmeden yorum yapamayacağını ifade etti.

Haberin Devamı

"Bölgede gerçekten istenmeyen görüntüler yaşandı. Bunlar kimsenin arzu etmediği görüntülerdi" diyen Kılıç, "Eğer sorun eksik evrakların tamamlanmasıysa YSK’nın bunu daha farklı şekilde talep etmesi mümkündü. Bu görüntüleri yaşanmasına, istismar edilmesine fırsat verilmeyebilirdi. Çünkü herkes biliyor ki BDP bu tür hadiseleri istismar etmek için hazır beklemektedir" dedi.

TBMM’de yarın yapılacak özel gündemli toplantıya "AK Parti’li küskünlerin gelip gelmeyeceği" sorusu üzerine Kılıç, yöneticiler olarak her gün listelerde yer almayan milletvekilleriyle görüştüklerini kaydetti.

Milletvekillerinin AK Parti’ye olan bağlılıklarında, Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığının devamı noktasındaki istek ve arzularında en ufak bir değişim söz konusu olmadığını belirten Kılıç, "Arkadaşlarımız bunun bir bayrak yarışı olduğunu çok iyi bilmektedir. Listelerde yer almayan arkadaşlarımızın tamamı siyasete bizimle birlikte devam edecekler. Gün gelecek biz bu bayrağı bırakacağız onlar ellerine alacaklar. AK Parti dediğimizde benlik meseleleri memleket meselelerinin önüne geçmeyecektir, geçmemiştir" diye konuştu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin "Sayın Recep Tayyip Erdoğan, on bin milisinle Taksim’e gel, ben de bin bozkurtumla meydana geleceğim" sözünün hatırlatılması üzerine Kılıç, "MHP sıkıntılı. Sıkıntılı olduğu kadar büyük bir panikle hareket ediyor. Bütün anketler baraj sınırında olduklarını gösteriyor. Dolayısıyla barajın üzerinde kalabilmek için her türlü istismara yeltenecekler. Ben kendi tabanımız da dahil bütün kamuoyunu sağduyulu ve soğukkanlı olmaya davet ediyorum. Bu beyanlar hiç bir siyaset adamına yakışmayan söz ve beyanlardır" dedi.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın "devlet sokağa teslim olmuştur" açıklamasına ilişkin olarak ise Kılıç, şunları kaydetti:
"Emniyet kuvvetleri Doğu ve Güney Doğu’da asayişi sağlama noktasında olağanüstü gayret sarf ederken bir MHP yöneticisinin bu cümleyi kullanması tek kelimeyle ayıptır. Emniyet kuvvetlerine saygısızlıktır. Milletin kuvveyi maneviyesini sarsma girişimdir, gerçek dışı ve asılsızdır. Baraj nedeniyle paniğe kapılmış, kaygılı olabilirler. Barajın altında bir daha kalmamak için her şeye her koza her tezgaha sarılabilirler ama kesinlikle milletin ümidini kıracak, devleti zayıf ve güçsüz gösterecek unsurlara, yaklaşımlara, plan ve projelere tevessül etmesinler."

Haberin Devamı

-VURAL :"ŞİDDETE PRİM VERİLMİŞTİR"-

Haberin Devamı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da gazetecilerin soruları üzerine YSK kararına ilişkin, yargının siyasallaştırılması yönünde adımlar atılmasının "Türkiye’deki hukuk devleti ve demokrasinin teslimi anlamına geldiğini" savundu.

MHP olarak hep hukukun üstünlüğünü savunduklarını söyleyen Vural, "Hukuki meşruiyet çerçevesinde bir hak arama mücadelesinin hep yanında olduk ama bugün maalesef devlet kurumlarıyla, siyaset iktidarıyla, anamuhalefetiyle sokağa teslim olmuştur, şiddete prim verilmiştir. Türkiye bir hukuk devleti olmalıdır ve devlet ve yargı sokağa teslim olmamalıdır. Bence Türk siyaseti de yargısı da sağlıklı bir imtihan verememiştir" dedi.

Haberin Devamı

Bitlis Valisi’nin açıklamalarının sorulması üzerine ise Vural, şunları kaydetti:
"Bu kişi ne zaman vali olmuş bilmiyorum. Devletin mi partinin mi sokağın mı valisidir onu da bilmiyorum. Ama hukuka uygun olmayan gayrimuşru araçları kullanmak isteyenlere prim tanıyan bu zihniyet bizatihi terörü meşrulaştıran bir anlayışın eseridir. Yapacaksanız adam gibi valilik yapın. Kimse sokağa taş atmayı, Türk bayrağını indirmeyi, Atatürk büstüne terörist başının posterini asmayı meşru ve haklı gösteremez. Herkes kendine gelsin. Bu millet, devlet sokakta bulunmuş değildir sahipsiz de değildir. Olacaksan adam gibi devletin, milletin valisi ol. Bu valilinin gözden geçirilmesinde fayda vardır."