Gündem Subaylarla fuhuşa fantezi önerileri

Subaylarla fuhuşa fantezi önerileri

Paylaş
Subaylarla fuhuşa fantezi önerileri

İstihbarat toplamak amacıyla Deniz Kuvvetleri'ni gözüne kestiren fuhuş çetesinin, kızlara, “Fantezi için türban takın” gibi ilginç önerilerde bulundukları iddia edildi

Deniz Kuvvetleri’ndeki subaylardan istihbarat toplamak amacıyla fahişeleri kullanan, sevişmeleri kaydedip şantaj yapan bir çetenin varlığı Ergenekon davası çerçevesinde soruşturulan ‘Kafes Eylem Planı’ ile ortaya çıkarılmıştı.

Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Türker Ertürk’ün de bu çetenin şantajları nedeniyle istifa ettiği öne sürülmüştü. Çetenin, Deniz Harp Okulu’ndaki subay adayı kız öğrencileri de fuhuşa teşvik ettiği, kabul etmeyenleri ölümle tehdit ettiği belirlenmişti.

Özel bilgileri var

Soruşturma kapsamında Deniz Albay İ.Ö.’nün evinde yapılan aramada 30 subayın pornografik görüntülerinin yer aldığı CD’ler, kız öğrencilerin ve birçok subayın kişisel bilgilerinin detaylı bir şekilde yer aldığı notlar ele geçirildiği öne sürüldü.

Kız öğrenciler ile ilgili notlarda vücut ölçülerinden sigara, içki içip içmediklerine kadar pek çok bilginin yer aldığı belirtildi.

Okuldan atılmış

Notlarda ayrıca subaylara fuhuş amaçlı gönderilecek kızların güzel olmasına dikkat edilmesi, kızların fantezi için türban takmaları gibi önerilerin yer aldığı iddia edildi.

Poyrazköy davası sanıklarından Albay A.T.’nin isminin geçtiği bir notta ise ‘Şeyda’ isimli bir kız öğrencinin A.T’nin ayarladığı amirali reddetmesi üzerine okuldan atıldığı bilgisinin yer aldığı kaydedildi.

Soruşturma kapsamında askeri öğrenci ve subay toplam 80 kişinin ifadesi alındı. İfadesi alınan 80 askerden hiçbirinin çeteden şikayetçi olmadığı öğrenildi.

Tuğamiral Türker Ertürk ile amiraller M. Ş., S.E. H.Ç. ve Ş.Y.’nin önümüzdeki günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ifadelerine başvurulacak

2