Gündem Sübyan koğuşu tacizcisi tahliye edilince...

Sübyan koğuşu tacizcisi tahliye edilince...

Paylaş
Sübyan koğuşu tacizcisi tahliye edilince...

Muğla E Tipi Cezaevi Sübyan Koğuşu'nda, yaşları 12 ile 15 arasındaki 4 çocuğa işkence yapıp, cinsel tacizde bulunduğu ileri sürülen tutuklulardan 17 yaşındaki R.T., başka bir cezaevine gönderildikten sonra tahliye edildi, R.T., bu kez de sosyal medya üzerinden ulaştığı mağdur çocukları tehdit etti

Marmaris’te üç arkadaşı ile hırsızlık olayına karışınca tutuklanan İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi M.U., Muğla E Tipi Cezaevi’ne konuldu. Yerleştirildikleri sübyan Koğuşu’nda 53 gün kalan 4 çocuğa, aynı koğuşta kalan 17 yaşındaki diğer çocuklar tarafından işkence yapılıp, tacizde bulunulduğu ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Hatta tecavüz girişiminde bulunulan çocukların vücutlarında sigara söndürüldüğü, ayaklarına gazete bağlanıp ateşe verildiği de öne sürüldü. H.U., cezaevinden aldığı oğlunun vücudundaki izleri görünce hemen hastaneye götürdü.

Marmaris Devlet Hastanesi’ndeki doktorlar, M.U.’ya cinsel istismarda bulunulup, işkence yapıldığına dair ön rapor tutup, durumu polise bildirdi. Olayın ortaya çıkmasının ardından da, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, baba H.U. ile CHP Muğla İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Demir’in anlattıkları da, cezaevindeki kötü koşulları gözler önüne serdi. M.U. ve arkadaşlarının verdiği bilgiler sonrasında, soruşturmada ilk olarak, sübyan koğuşunda tacizde bulunduğu ileri sürülen tutuklu R.T., başka bir cezaevine gönderildi. Hakkında ayrıca taciz suçlamasıyla ilgili soruşturma da açıldı. Mağdur çocuklardan M.U.’nun, yaşadıkları taciz ve işkenceleri anlatmalarına rağmen görevini yapıp önlem almayan infaz koruma memuru için de, ayrı bir soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

TAHLİYE OLDU, SOSYAL MEDYADAN TEHDİDİNİ SÜRDÜRDÜ

Bu arada taciz iddialarının ardından, Manisa Cezaevi’ne gönderilen R.T., bir süre önce, mahkeme tarafından tahliye edildi. Ancak cezaevinde mağdur çocuklara işkence yaptığı ve tacizde bulunduğu öne sürülüp bununla ilgili de soruşturma açılan R.T., sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden mağdur çocuklardan M.U.’ya, ulaştı. R.T., burada da hem M.U.’ya hem de babası H.U.’ya, ağır küfürler ile tehdit içeren mesajlar gönderdi. R.T.’nin bu mesajlarına devam etmesi üzerine baba H.U., bir kez daha savcılığa gidip R.T., hakkında, tehdit ve hakaret suçlamalarıyla ilgili suç duyurusunda bulundu. Uzun soluklu bir mücadele vereceklerini bildiklerini söyleyen H.U., "Bu tür girişimler bekliyordum. Ama yılmadan mücadelemiz sürecek. Çünkü böyle yaparsak ancak bu zorbalar temizlenir" dedi.

Taylan YILDIRIM/İZMİR (DHA)