Dünya Sübyancılar sanal alemde frenlenemiyor

Sübyancılar sanal alemde frenlenemiyor

Paylaş
Sübyancılar sanal alemde frenlenemiyor

İtalya'da hazırlanan bir rapor, sübyancılık rezaletinin dünya çapında ulaştığı boyutu gözler önüne serdi

İtalya'da 14 yıldan bu yana çocukların cinsel istismarının önlenmesi için yoğun çaba gösteren sivil toplum örgütü Telefono Arcobaleno (Gökkuşağı Telefon) tarafından hazırlanan rapor, pedofili (sübyancılık) rezaletinin dünya çapında ulaştığı boyutu tüm gerçekleriyle ortaya koydu.

Haberin Devamı

FBI, İnterpol ve Ulusal Emniyet Teşkilatlarından alınan veriler doğrultusunda hazırlanan rapora göre, son 1 yılda 7 bin yeni site eklenerek, pedofili sitesi sayısı 49 bin 393'e çıktı. Bu internet sayfalarının 19 bin 488'inin Almanya'da açıldığı belirlenirken, 10 bin 277'sinin Hollanda’da, 8 bin 411’inin ABD, 7 bin 118’unun Rusya’da ve 1688'inin Kıbrıs Rum Kesimi'nde olduğu tespit edildi. İtalya’da 28, Türkiye’de ise 1 pedofili internet sitesi yeraldı. Günde yaklaşık 100 bin kişi de bu sitelereden en az birine giriyor.

YASALARDAKİ SERBESTLİK

Verilere göre internet adreslerinin belli ülkelerde yoğunluk oluşturması, söz konusu ülke yasalarının bu tür sitelere elverişli olmasından kaynaklı. Bu tür siteleri izleyenler arasında Amerika yüzde 22.3’le ilk sırada yeralırken, Almanya yüzde 17.6’yla ikici, İngiltere yüzde 6.5’le üçüncü ve Rusya yüzde 6.1’lik yüzdeyle dördüncü sırada yeralıyor. Raporda, bu sitelerde kullanılan çocukların sadece videolarının çekilmediği, uyuşturucu verilerek, birbirinden sapıkça eylemler için kullanıldıkları, acı çektirildikleri ve tam anlamıyla köle hayatı yaşadıkları belirtildi. Dernek şimdiye kadar sadece yüzde birlik bir kesimin serbest bırakılmasını sağlayabildi.

Haberin Devamı

Raporda, çocukların internet üzerinden pedofiliye maruz kalmalarının yasal olmamakla birlikte, tamamen açık bir market haline dönüştüğü, hatta takip edenlerin sayısının fazla olması nedeniyle bir çok firmanın bu sitelere reklam vermeye başladığına dikkat çekildi.

Eda BERKBAYRAK/ MİLANO, (DHA)