Gündem Suç makinesi çiftlik evinde yakalandı

Suç makinesi çiftlik evinde yakalandı

Paylaş
Suç makinesi çiftlik evinde yakalandı

Suç makinesi çiftlik evinde yakalandı

İzmir'in Menderes İlçesi'nde, borcunu ödemediği gerekçesiyle tartıştığı arkadaşı Hasan Akar'ı öldürüp, 2 kişiyi yaraladıktan sonra gasp ettiği otomobille kaçan Mehmet Ali Çetin, jandarma timlerinin çiftlik evine düzenlediği baskınla yakalandı. Dağda saklandığı sırada kaçışlarında kullanmak üzere dürbün ve av tüfeği de gasp eden Çetin, babasını arayıp 3 kişiyi daha öldüreceğini söylerken dinlenen cep telefonu sinyalleri sayesinde yerinin belirlendi.

Haberin Devamı

Geçen cuma saat 02.00 sıralarında Menderis'in Çileme Köyü'nde cami avlusunda meydana gelen olayda, kamyonlarda taşımacılık yapan 30 yaşındaki Mehmet Ali Çetin, birlikte çalıştığı aynı yaştaki arkadaşı Hasar Akar ile kendisine olan 50 TL borcunu ödemediği gerekçesiyle tartışmaya başladı. Çetin, daha önce de aynı nedenle sık sık tartıştığı Hasan Akar'ı, 17 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Bu sırada yanlarında bulunan Hamza Durgut'u da saklanmaya çalıştığı otomobil içerisinde bacaklarından bıçaklayan Çetin, daha sonra başka bir aracı gasp ederek kaçtı.

3 KİŞİYİ DAHA ÖLDÜRECEKMİŞ

Olayın ardından kendisinin gidebileceği yerleri jandarmaya söylediği gerekçesiyle halasını da tartaklayarak başından yaralayan Mehmet Ali Çetin, dağdaki bağ evlerinden de dürbün ve av tüfeği gasp etti. Dürbünle çevreye hakim tepelerden jandarma ekiplerini izleyerek kaçış yönlerini belirleyen Çetin, Değirmendere yakınlarındaki çiftlik evine düzenlenen operasyonla yakalandı. Çalışanını tehdit ederek çiftliğe yerleşen Çetin'in yerinin ise teknik takipdeki cep telefonundan babasını arayıp cinayette suçunun olmadığını söyledikten sonra kendisine kötü davranan 3 kişiyi daha öldüreceğini dile getirdiği konuşma sırasında alınan sinyallerden belirlendiği öğrenildi.

Haberin Devamı

SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI

Bir kişiyi öldüren bir kişiyi de yaralayan Mehmet Ali Çetin'in jandarma ve poliste, yaralama, hırsızlık, sarkıntılık gibi suçlardan 25'e yakın suç kaydının bulunduğu ortaya çıktı. Çetin'in 2007 yılında ise bir suçtan dolayı yakalanarak konulduğu nezaretten kaçtığı daha sonrada operasyonla yakalanarak cezaevine konulduğu öğrenildi. Jandarmadaki ifadesinde susma hakkını kullanan Çetin, işlemlerin ardından Adliye'ye sevk edildi.

Taylan YILDIRIM/DHA