Gündem Suç rekortmenine 110 bin lira ceza

Suç rekortmenine 110 bin lira ceza

Paylaş
Suç rekortmenine 110 bin lira ceza

Trabzon'da işlediği hırsızlık suçlarından toplam 458 dosyası bulunan 20 yaşındaki Mustafa Yılmaz'ın suçları para cezasına çevrildi; ama...

2001 yılında 10 yaşındayken bir bakkaldan gofret çalarken yakalanan ve bundan sonra hırsızlık yapmayı aralıksız sürdüren ve suç makinesine dönüşen Mustafa Yılmaz, hırsızlık olayları nedeniyle 42 kez girdiği cezaevinde yaklaşık 6 yıl kaldı.

Haberin Devamı

Hırsızlığa tövbe ederek Denetimli Serbestlik Merkezi aracılığı ile İzmir’de masörlük kursuna giden Yılmaz, ardından da Ankara Güvercinlik 5’inci Ana Bakım Merkezi’nde ’da vatani görevine başladı. Ancak Mustafa Yılmaz, askerlik görevinin 3’üncü ayında 110 bin liralık ceza makbuzunu alınca şoke oldu ve izin alarak memleketine gelmek zorunda kaldı.

Çeşitli suçları nedeniyle gelen toplam 110 bin lira cezayı ödeyecek durumu olmadığını belirten Mustafa Yılmaz, "Hırsızlık işine tövbe ettim. Bana değişik dosyalardan 110 bin lira ceza geldi. Ödemem imkansız. Yine hırsızlık yapmamı mı istiyorlar? Lütfen bana son bir şans daha versinler" dedi.

Nigar- Behlül Yılmaz çiftinin iki çocuğundan biri olan Mustafa Yılmaz’ın işlediği hırsızlık suçlarından ötürü ertelenmiş 8 yıl daha hapis cezası olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Fatih TURAN/TRABZON, (DHA)